Home

Американската икономика няма нужда от намаляване на лихвените проценти – поне засега

20.06.2024 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американската икономика няма нужда от намаляване на лихвените проценти – поне засега

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк, Джон Уилямс, призна, че икономиката на САЩ се развива добре и затова не е необходимо спешно да се намаляват лихвените проценти.

Той изрази надежда за развитието на нещата в икономически план, но не се ангажира с това как ще се отрази на сроковете за евентуално намаляване на лихвените проценти.

Eкспертът подчерта, че решенията относно облекчаването на политиката през тази година ще зависят от предстоящите икономически данни, отбелязвайки неотдавнашните благоприятни тенденции в инфлацията и очаква по-нататъшно намаляване на ценовия натиск.

Уилямс изтъкна позитивни признаци в баланса между търсенето и предлагането. “Трябва да призная продължаваща дезинфлационна тенденция“, каза той в интервю.

Президентът на нюйоркския ФЕД прогнозира спад на инфлацията през втората половина на тази година както и през следващата.

Въпреки че определи икономиката и пазара на труда в САЩ като “изключително силна“, той отбеляза забавяне на растежа на заплатите.

Създателите на политиката на Федералния резерв смекчиха очакванията си за намаляване на лихвените проценти, тъй като сега прогнозите включват само едно намаление до края на тази година, като се очаква референтните лихвени проценти да се стабилизират на нива от 5.25% до 5.5%, което е невиждано от двадесет години насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.