НАЧАЛО Други

Американската икономика е на ръба на тотален срив – ето какво се говори в Reddit

12.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американската икономика е на ръба на тотален срив – ето какво се говори в Reddit

Даниел, потребител на Reddit от Вашингтон, окръг Колумбия, е активно ангажиран с подгрупата r/economiccollapse от около четири години. Той прогнозира, че над САЩ ще надвисне икономически спад, като прави паралели с разпадането на Съветския съюз в края на Студената война.

Предпочитайки да се представя с първото си име от съображения за поверителност, Даниел е предприел активни мерки, за да се подготви за своите опасения за бъдещето. Той избягва да държи спестявания в брой и вместо това инвестира парите си в диверсифициран портфейл, включващ защитни акции, злато, криптовалути и други активи, за които вярва, че ще запазят стойността си.

В интервю за Business Insider Даниел подчерта вярата си в неотвратимостта на военната икономика на САЩ. “Само времето ще покаже колко лошо ще стане наистина“, отбеляза той.

Макар че някои могат да отхвърлят подобни възгледи като конспиративни или преувеличени, все повече хора в онлайн форуми като Reddit и други изразяват подобни опасения относно икономиката на САЩ и нейната траектория към колапс.

Тези настроения набират сила на фона на широко разпространеното разочарование и тревога, породени от пандемията, която не показва признаци на отслабване, отбелязват експертите. Въпреки това повечето икономисти твърдят, че настоящото състояние на икономиката е стабилно, поне засега.

Интересът към песимистичните възгледи за пазара или икономиката се вижда от повишената активност при търсене. Според фирмата за анализ на търсенето Glimpse търсенията в Google на термини като “борсов срив” са се увеличили със 17% през последното тримесечие, докато търсенията на “икономически срив” са отбелязали 15% ръст.

Членството в подгрупата r/economiccollapse е нараснало с 80% от края на 2021 г. до края на 2023 г. По подобен начин в по-широкия subreddit, фокусиран върху деня на Страшния съд, r/collapse, се наблюдава 26% увеличение на членството от края на 2021 г., според данни от Subreddit Stats.

В рамките на тези общности потребителите изразяват загриженост относно различни сценарии за икономиката, включително прогнози за срив на фондовия пазар, срив на жилищния пазар или пълен срив на финансовата система на САЩ.

Един от членовете на r/economiccollapse, пожелал да остане анонимен, изрази опасения, че фондовият пазар ще “падне“, ако Федералният резерв спре повишаването на лихвените проценти, което ще доведе до широко разпространена хиперинфлация. “Аз съм много песимистично настроен, защото няма голям контрол върху това, а и не съм видял никакви доказателства, че нещата се връщат в правия път”, сподели той пред Business Insider.

Друг потребител предупреди срещу рязкото нарастване на акциите на изкуствения интелект, като алармира за потенциален срив в стила на дотком балона в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Манията по AI напомня на последния крипто балон според нобелов лауреат

Професорът по икономика и нобелов лауреат Пол Ромер предупреди за прекомерния ентусиазъм, свързан с изкуствения интелект (AI), като направи паралел с крипто балона отпреди няколко години.

29.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.