НАЧАЛО Биткойн

Американска компания за копаене на Биткойн обмисля разширение в Африка

10.02.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американска компания за копаене на Биткойн обмисля разширение в Африка

Най-голямата публична компания за добив на криптовалути в Северна Америка включи глобалната експанзия в стратегическата си визия.

Макар че през последните месеци Marathon Digital, със седалище във Флорида, вече разшири дейността си в Обединените арабски емирства и Парагвай, сега тя насочва погледа си към континента, който преживява рязък скок в майнинг дейностите.

Проучваме възможностите в Африка“, заяви Чарли Шумахер, вицепрезидент по корпоративните комуникации в Marathon Digital. “Разглеждаме добива на BTC като технологично решение за енергийния сектор, а Африка предоставя възможност да потвърдим тази хипотеза“, добави той.

Според доклади на Bloomberg в Етиопия се наблюдава нарастващ приток на миньори, привлечени от евтината енергия и благоприятния климат. Китайските компании например са потърсили убежище в Етиопия, след се сблъскаха с ограниченията върху добивните дейности в родната си страна след забраната през 2021 г.

Шумахер подчерта, че някои африкански държави притежават неизползвани или недостатъчно използвани енергийни ресурси.

Като разположим Биткойн миньори към тези енергийни източници, можем да повишим тяхната рентабилност и да гарантираме устойчивостта им за местните общности“, обясни той.

Освен това съществува неотложна нужда от разширяване на енергийната инфраструктура на целия континент“, продължи Шумахер. “Добивът на Биткойн може да послужи като катализатор за развитието на нови енергийни проекти, като се превърне в ядрен клиент.”

Marathon Digital, която работи в различни американски щати, включително Тексас, Небраска и Северна Дакота, стана свидетел на 7% месечно увеличение на скоростта на хеширане, достигайки 26.4 екзахаза в секунда (EH/s) през януари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Защо Биткойн може да се срине с над 40% преди халвинга през април

На фона на вълнението около одобрените през януари спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), ентусиастите на Биткойн с нетърпение очакват следващото халвинг събитие, което традиционно предизвиква значително увеличение на цените.

04.03.2024 13:10 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Американска компания за копаене на Биткойн обмисля разширение в Африка”
  1. Николай Николов,

    Да копаем Биткоин вече няма сметка. Замърсяването също да не подценяваме. По добрата технология се нарича Стейкване. По здравословния начин за добиване на крипто! А и по доходоносен от влог на лихва в която и да е Банка!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.