НАЧАЛО Финтех

Американска банка влиза в историческо партньорство с MakerDAO

юли 8, 2022 21:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американска банка влиза в историческо партньорство с MakerDAO

Децентрализираният финансов протокол MakerDAO на Етериум предложи историческо гласуване за свързване на американска банка към платформата му - Huntingdon Valley Bank (HVB).

Общността одобри предложението и финансовото образувание ще може да получи достъп до първоначален таван на дълга от $100 милиона.

Новият тип трезор на MakerDAO с финансовата институция беше одобрен с 87% от гласовете. Това представляваше над 117,000 MKR токена за разлика от 4,200 – използвани за противопоставяне на предложението. В него поддръжниците обясниха:

Huntingdon Valley Bank, обществена банка, базирана в Пенсилвания, търси инструмент за участие в тавана на дълга в размер на 100 милиона DAI, за да подкрепи растежа на съществуващите предприятия и да развие нови предприятия. HVB и RWA Master Participation Trust (създаден в полза на Maker) няма да имат отношения между кредитополучател и кредитор.

Така американската банка ще може да получи достъп до ликвидност под формата на стабилната монета DAI в замяна на „продажба на дялове за участие в базовите кредити“ от HVB. Финансовата институция е фокусирана върху създаването на фиксирани и плаващи жилищни и търговски ипотечни кредити.

Това партньорство ще даде възможност на банката да подава потенциални искания, в които MakerDAO може да участва чрез RWA Master Participation Trust. По този начин DeFi протоколът може да има дял и реално участие в този процес.

Гласуването и партньорството с Huntingdon Valley Bank са исторически, тъй като това е първият DeFi протокол, който ще финансира заеми чрез финансова институция, базирана в САЩ. Чрез своят профил в Twitter, Maker уточни:

Когато HVB предложи заеми за участие, Ankura Trust, агентът по изчисленията, ще гарантира, че предложените участия са допустими за финансиране. Ако участията отговарят на изискванията, тръстът ще придобие (максимум) 50% дял в базовия заем, като оформи сертификат за участие в замяна на парични средства (…)

Как MakerDAO може да промени системата за финансови заеми в САЩ

В предложението са посочени рискове, но поддръжниците смятат, че HVB ще има достатъчно „кожа в играта“, за да ги намали. Финансовата институция има добри отношения с американските регулаторни органи, се твърди в предложението и работи с „консервативен“ бизнес модел.

ПРОЧЕТИ ОЩЕCelsius изпраща $500 милиона в WBTC на FTX, след като изплати дълга си

При този конкретен сценарий ползите надвишават потенциалните рискове. Гласуването на MakerDAO изглежда отразява това схващане.

Сътрудничеството с традиционна финансова институция може да проправи пътя за бъдещи иновации и за разширяване на MakerDAO. DeFi протоколът и неговата общност ще имат достъп до активи в реалния свят и възможност за създаване на ликвиден пул за HVB. В допълнение:

Възможностите са кредитиране на едро, мащаб, съгласуване, симбиоза и решение „до ключ“ (…) Ако бъде одобрено, това споразумение между DeFi протокола и американска банка ще изкове нова глава от историята и ще изпрати сигнал към институционалните контрагенти за това, което предстои. Тази сделка ще представлява първото мащабно партньорство между регулирана американска банка и DeFi.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

септември 20, 2022 17:03 1 мин. четене

ЕЦБ избира Amazon за разработване на дигиталното евро

Технологичният колос Amazon беше избран от Европейската централна банка (ЕЦБ) заедно с още четири компании да окаже съдействие при разработването на потребителски интерфейси, предназначени за дигиталното евро.

септември 19, 2022 10:00 1 мин. четене