НАЧАЛО Крипто Крими

Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона

септември 9, 2022 7:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона

Жител на Флорида се призна за виновен по обвинение в заговор за измама с ценни книжа в дело, свързано с крипто Понци схема, за която се твърди, че е спечелила от клиенти до $100 милиона.

Министерството на правосъдието на САЩ обяви признанието, като заяви, че при произнасянето на присъдата Джошуа Никълъс го очакват до пет години затвор. Никълъс призна, че той и други лица са промотирали EmpiresX, като са направили многобройни неверни твърдения, свързани, наред с други неща, с предполагаем собствен бот за търговия и измамна „гарантирана“ възвръщаемост на инвеститорите.

EmpiresX невярно е твърдяла, че използва бот за търговия, но в действителност е изплащала печалби на по-старите инвеститори, използвайки входящи средства – определение за Понци схема.

Акаунт в Instagram, посветен на схемата на EmpireX, обещаваше висока възвръщаемост на инвестициите на бъдещите участници.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DAO проект се срина с 99% след експлоатация


„Освен това, въпреки изявленията за обратното, EmpiresX никога не е регистрирала, нито е предприела стъпки за регистриране на инвестиционната програма на EmpiresX като предлагане и продажба на ценни книжа в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, нито пък EmpiresX е имала валидно освобождаване от това изискване за регистрация“, заяви Министерството на правосъдието.

Никълъс е заплашен от максимално наказание от пет години затвор като все още не е насрочена дата за произнасяне на присъдата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене