Home

Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона

09.09.2022 7:45 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона

Жител на Флорида се призна за виновен по обвинение в заговор за измама с ценни книжа в дело, свързано с крипто Понци схема, за която се твърди, че е спечелила от клиенти до $100 милиона.

Министерството на правосъдието на САЩ обяви признанието, като заяви, че при произнасянето на присъдата Джошуа Никълъс го очакват до пет години затвор. Никълъс призна, че той и други лица са промотирали EmpiresX, като са направили многобройни неверни твърдения, свързани, наред с други неща, с предполагаем собствен бот за търговия и измамна “гарантирана” възвръщаемост на инвеститорите.

EmpiresX невярно е твърдяла, че използва бот за търговия, но в действителност е изплащала печалби на по-старите инвеститори, използвайки входящи средства – определение за Понци схема.

Акаунт в Instagram, посветен на схемата на EmpireX, обещаваше висока възвръщаемост на инвестициите на бъдещите участници.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DAO проект се срина с 99% след експлоатация


“Освен това, въпреки изявленията за обратното, EmpiresX никога не е регистрирала, нито е предприела стъпки за регистриране на инвестиционната програма на EmpiresX като предлагане и продажба на ценни книжа в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, нито пък EmpiresX е имала валидно освобождаване от това изискване за регистрация”, заяви Министерството на правосъдието.

Никълъс е заплашен от максимално наказание от пет години затвор като все още не е насрочена дата за произнасяне на присъдата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Хакери експлоатират фалшиви връзки към Zoom, за да крадат криптовалути

Крипто измамниците стартираха нова фишинг атака, при която използват фалшиви връзки към Zoom, за да инсталират зловреден софтуер на компютрите на жертвите.

23.07.2024 15:01 1мин. четене

Брокер на FTX е осъден да върне милиони след злоупотреба със средства

Брокер на FTX с опит в делата на Mt Gox, Celsius и Voyager Digital е задължен да върне $1.9 милиона, след като е използвал присвоените средства за лична изгода и крипто инвестиции.

23.07.2024 8:00 1мин. четене

Хакерът, който атакува WazirX, продаде 5 милиона от този токен

Неотдавнашен пробив в сигурността на WazirX доведе до кражба на целия резерв от PUSH токени, държани на борсата.

22.07.2024 21:00 1мин. четене

Gemini и IRA Financial уреждат съдебен спор за кибератака през 2022 г.

Съобщава се, че Gemini, известна крипто борса, и IRA Financial Trust, платформа за самостоятелно управлявани пенсионни сметки, са уредили правен спор, свързан с кибератака през 2022 г.

22.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.