НАЧАЛО Други

49% от американците и англичаните нямат доверие в Libra и Facebook

ЮЛИ. 24, 2019 11:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 49% от американците и англичаните нямат доверие в Libra и Facebook

Почти половината от американците и англичаните не биха се доверили на Facebook по отношение на дългоочакваната стабилна монета на фондация Libra.

Така докладва технологичната и пазарна информационна платформа Telecoms.com на 22-ри юли.


Недоверието във Facebook може да ощети проекта Libra.


Позовавайки се на проучване от приложението за незабавни съобщения Viber, новината разкрива, че 49% от потребителите в Обединеното кралство и САЩ заявяват, че няма да се доверят на гиганта на социалните медии, когато става въпрос за собствена дигитална валута. 


Тези респонденти уточняват, че изобщо нямат доверие във Facebook по отношение на защитата на личната им информация, в контекста на употреба на Libra.


В Обединеното кралство 28% от анкетираните са отговорили, че не са взели решение, докато само 4% са отговорили, че ще се доверят на Facebook. Проучването в САЩ доведе до подобни резултати, въпреки че само 2,5% от анкетираните заявяват, че биха се доверили на компанията.


Libra - обект на тежки критики.


Крипто проектът повдигна опасения в много юрисдикции по света и привлече много внимание във финансовия свят след неговото обявяване. Въпреки че Facebook твърди, че свързаният с Libra цифров портфейл Calibra "ще има силна защита, за да запази парите и информацията ви безопасна", експертите и политиците са изразили съмнения относно сигурността на данните на потребителите.


В изявление за стабилната монета, председател на комисията Максийн Уотърс коментира липсата на единно регулиране на пазара на криптовалути и заяви, че регулаторите трябва да гледат на плановете на Facebook за Libra като повод за сериозен размисъл.


Тя акцентира, че ще трябва сериозно да се разгледат рисковете за неприкосновеността на личните данни и националната сигурност, киберсигурността и рискове, свързани с търговията, които са породени от криптовалутите. 


Миналата седмица министрите на финансите на Г-7 предупредиха, че криптовалутите, като дадоха s Libra, рискуват да нарушат финансовата система на света, ако те не се регулират строго.


Френският финансов министър Бруно Льо Мeр заяви, че Г-7 "не може да допусне  частни компании, които създават свои собствени валути без демократичен контрол."СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Libra е неудобство за законодателите
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто инвестициите в недвижими имоти са на път да се удвоят през 2019 година

Фирмата зад луксозен жилищен комплекс в Орландо, Флорида е си партнира с BitPay за обработка на Биткойн плащания за недвижими имоти.Обявен на 6-ти август, Grove Resort & Water Park ще приема флагманск...
АВГ. 20, 2019 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance се конкурира с Libra на Facebook

В съобщение, публикувано днес, 19-ти август, борсата твърди, че е в добра позиция да стартира такава валутна екосистема предвид технологията за обществена верига, Binance Chain, широка потребителска б...
АВГ. 19, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Mastercard събират собствен крипто екип

Наскоро се появиха слухове, че Mastercard съставя свой собствен „крипто екип.“Mastercard обяви през юни, че ще се присъедини към Libra Association на Facebook. Въпреки това, сега процесорът за разплащ...
АВГ. 19, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

25 милиона американци обмислят да инвестират в крипто през следващите 12 месеца

Базираната в САЩ компания Nobl Insurance публикува своето проучване, в което анализира тенденциите при дигиталните активи и желанието на местните жители да инвестират през следващата година.Докладът у...
АВГ. 18, 2019 16:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света