НАЧАЛО Други

AMC: AI прогнозира 55% увеличение на цената на акциите до края на 2023 г.

март 1, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AMC: AI прогнозира 55% увеличение на цената на акциите до края на 2023 г.

Акциите на AMC Entertainment (NYSE: AMC) отбелязаха спад, след като компанията отчете 14-та си поредна тримесечна загуба, въпреки че надхвърли очакванията.

Според главния изпълнителен директор Адам Арън, прогнозите на AMC сочат, че световният боксофис няма да се върне към нивата си отпреди пандемията поне до 2024 или 2025 г.

Въпреки това Арън е оптимистично настроен по отношение на отчета за приходите на компанията, заявявайки, че с появата на по-значими филми през 2023 г. многогодишното възстановяване на AMC ще продължи да бележи значителен напредък и през тази година.

С оглед на това инвеститорите търсят алтернативни начини като например изкуствения интелект (AI) за прогнозиране на бъдещите цени на акциите на компании като AMC. Една такава прогноза за компанията, идваща от технологията за самообучение на CoinPriceForecast, предвижда 55% увеличение до $11.08 към декември 2023 г.

Първоначално акциите на AMC се покачиха до $8.41 при отварянето на пазара, но по-късно спаднаха до $7.14, което представлява спад от 6.18% спрямо предходната сесия. Въпреки това AMC нарасна с 11.91% през последните пет дни и с 81.68% от началото на годината. Макар неотдавнашния си успех, цената на акциите на AMC се колебае между $4.39 и $8.53 през последния месец, което затруднява намирането на добра точка за вход и изход.

Коригираната нетна загуба на AMC за четвъртото тримесечие възлиза на 14 цента на акция, надминавайки очакванията на пазара за загуба от 21 цента. Действителните приходи на AMC в размер на $990.9 милиона също бяха по-високи от прогнозираните $977.6 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Предстои ли възход за актива? – М. ван де Поуп


Анализаторите от Уолстрийт дават на AMC консенсусен рейтинг “продажба” въз основа на представянето ѝ през последните три месеца, а средната прогноза на цената за следващата година е $2.39, което представлява 66% спад спрямо текущата цена.

AMC ще поиска от акционерите си на 14 март да гласуват по предложение за увеличаване на броя на обикновените акции и извършване на обратен сплит на акциите, което потенциално може да намали стойността на обикновените акции. Арън насърчава акционерите да гласуват в подкрепа на предложението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене