НАЧАЛО Алткойни

Алткойн скочи с близо 500% за седмица – ето защо

02.04.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойн скочи с близо 500% за седмица – ето защо

В динамичния пейзаж на криптовалутите един конкретен крипто проект предизвиква вълни със забележителния си ръст на стойността, контрастирайки с по-широката пазарна тенденция, която изглежда е във фаза на консолидация.

Този проект, известен като Core (CORE), се отличава с това, че използва консесусния механизъм на Биткойн за доказателство за работата (PoW) заедно с елементи на доказателство за залог (PoS), подкрепени от собствения му механизъм за консенсус, наречен satoshi plus. През изминалата седмица Core отбеляза астрономически възход, като се похвали с впечатляваща печалба от над 477%.

Започвайки от скромната оценка от$ 059 на 23 март, стойността на Core вече е нараснала до $3.41 към последната актуализация.

Изтъкнатият икономист Алекс Крюгер неотдавна привлече вниманието към този проект, като точно прогнозира стремителния му възход. В своята оценка Крюгер категоризира лицата в криптосферата в две групи: такива, които са запознати с Core, и такива, които тепърва ще откриват неговия потенциал.

Крюгер освен това спекулира, че Core е в състояние да засенчи Stacks (STX), алтернативна монета, базирана в екосистемата на Биткойн.

Това мнение се потвърждава от пазарните данни, които показват, че Core е на 49-то място сред дигиталните активи по пазарна капитализация, с текуща пазарна капитализация от $2.96 милиарда, като все още изостава от Stacks с пазарна капитализация от $5.06 милиарда, което я поставя на 26-та позиция.

В едно скорошно развитие CoreDAO представи coreBTC – иновативна “wrapped” версия на Биткойн. Основната цел зад coreBTC е да осигури обвързаност 1:1 с BTC, като същевременно улесни интегрирането му в пейзажа на децентрализираните финанси (DeFi), предлаган от блокчейна Core.

Рич Райнс, сътрудник на Core, разяснява, че coreBTC служи като мост между стабилните функции за сигурност на Биткойн и безбройните възможности, предлагани от DeFi. Тази инициатива има за цел да даде възможност на притежателите на Биткойн, като им предостави нови възможности за използване на техните активи, като по този начин допринесе за развитието на една по-всеобхватна и децентрализирана финансова екосистема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) може да се срине – какво трябва да знаем

Анализатор и търговец на криптовалути, познат като Credible Crypto, изрази песимистична прогноза за цената на Cardano (ADA).

21.04.2024 7:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на Solana за следващата седмица

По-рано днес световният пазар на криптовалути се сблъска с волатилност, предизвикана от ескалиращото напрежение в Близкия изток.

20.04.2024 22:00 1 мин. четене

Отпразнува ли Илон Мъск “Денят на Dogecoin”?

Днес, 20 април, глобалната общност на Dogecoin празнува “Денят на DOGE”. Интересно е, че тазгодишният празник съвпадна точно с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

20.04.2024 21:00 1 мин. четене

Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

През последните месеци на 2023 г. и до края на март 2023 г. Cardano (ADA) показа значителни обещания, като изглеждаше готов за възходяща траектория, белязана от последователни етапи на по-високи върхове и по-високи дъна.

20.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.