НАЧАЛО Алткойни

Алгоритъмът за поверителност на Monero има потенциална уязвимост

април 1, 2018 11:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алгоритъмът за поверителност на Monero има потенциална уязвимост

Алгоритъмът на Monero за поверителност има потенциална уязвимост, която дава възможност на изследователите да могат да проследят около 80% от транзакциите с този алткойн, се посочва в скорошни статии.

Това е значителен удар върху любимата монета за поверителност, която твърди, че предлага непроследими транзакции, които са наистина анонимни и не могат да бъдат проследени по блока.

В тази статия, озаглавена „Емпиричен анализ на проследимостта в блока“ Монеро „, изследователи от институти, които включват Технологичния институт в Масачузетс, разкриват уязвимостта в транзакциите, извършени преди технологията за поверителност на монетите. Дори и с новите си характеристики за лична неприкосновеност, изследователите все още успяват да различат истинската монета от монетите използвани за маскиране на сделката 45% от времето.

Но когато WIRED достигна до главния разработчик и говорител на Monero Riccardo Spagni, той отговори на заключенията на доклада, като посочи, че разработчиците на Monero са наясно с проблемите, които изследователите сочат от години, и са направили периодични и текущи подобрения на протоколите на Monero да запази недостатъците си в поверителността. „Поверителността не е нещо, което постигате, това е постоянна битка с котка и мишка“, каза Спани.

Общността също не е убедена. В публикация за доклада WIRED потребител Reddit u / CryptoGod12 коментира: „Meh не е толкова убедителен за една статия. Все още е изключително трудно да се проследят Monero транзакциите. „

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини