НАЧАЛО Други

Активните месечни потребители в GameFi индустрията спадат продължително

февруари 14, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Активните месечни потребители в GameFi индустрията спадат продължително

След като през октомври 2022 г. броят на активните месечни потребители в GameFi достигна връх от над 2.25 милиона, през януари те са намаляха до под 1.75 милиона.

Според доклад на Messari данните от всички GameFi приложения сочат, че новите потребители също са намалели с 34% от октомври насам, а средните месечни регистрации намаляват с всеки изминал месец.

В доклада като вероятна причина за бързия спад се посочват трудностите, породени от създаването на наистина ангажиращо преживяване.

Според проучване на Globant наречено “Metaverse Awareness” 40% от потребителите на GameFi са посочили, че се интересуват от балансиране на елементите на преживяването, свързани с “игра” и “печелене”.

Като цяло различаващите се очаквания на потребителите могат да обяснят намаляващите потребители в целия GameFi сектор.

В конвенционалните гейминг настройки играчите обикновено не притежават активи в играта. При GameFi обаче токените, свързани с игрите, базирани на блокчейн, премахват разделението между ресурсите в играта и активите в реалния свят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн приключи с корекциите, твърди популярен анализатор


Така в GameFi потребителите могат да получат незаменяем токен (NFT) или крипто активи чрез участие и натрупване на ресурси. Подобно на всички други дигитални активи, те могат да се съхраняват в крипто портфейл или да се търгуват на пазара.

Извън сферата на игрите, GameFi NFT могат да служат като обезпечение за DeFi протоколи за отпускане на заеми и могат да се използват за залагане, добив на ликвидност и добиване на добив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене