НАЧАЛО Биткойн

Ако Тръмп бъде избран за президент на САЩ, това може да е добра новина на Биткойн

10.05.2024 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ако Тръмп бъде избран за президент на САЩ, това може да е добра новина на Биткойн

Според изследователска бележка от Standard Chartered, потенциален втори мандат за Доналд Тръмп като президент на САЩ може да повлияе положително на Биткойн (BTC).

Джефри Кендрик, изследовател на дигиталните активи в Standard Chartered, предполага, че администрацията на Тръмп може да приеме по-малко строг подход към Биткойн  в сравнение с хипотетичната администрация на Байдън.

Докато служители в администрацията на Байдън показаха твърда позиция по отношение на дигитални активи, Тръмп изрази противоположно мнение.

В интервю през март той посочи, че ако бъде преизбран, няма да налага строги регулации върху Биткойн или други криптовалути.

Докладът също така спекулира, че тарифите за внос под ръководството на Тръмп могат да накарат главните мениджъри на резерви да инвестират в BTC до 2025 г.

Освен това Кендрик обяснява, че в случай на победа на Тръмп, чуждестранните правителства, притежаващи американски държавни облигации, могат да диверсифицират своите портфолиа, като обмислят алтернативни активи като Биткойн. Това потенциално увеличение на търсенето може да повиши цената на BTC.

По-ранната позиция на Тръмп относно криптовалутата беше по-критична, но последните забележки предполагат смекчаване на мнението му.

На събитие в кметството в Южна Каролина по-рано тази година той призна нарастващото приемане на Биткойн, като посочи, че може да „живее с него по един или друг начин“. Въпреки това той все още наричаше криптовалутите „луди нови валути“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.