НАЧАЛО Други

Акциите на Nvidia може да се изстрелят до $1,400 според анализатор от Уолстрийт

25.05.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на Nvidia може да се изстрелят до $1,400 според анализатор от Уолстрийт

Nvidia наскоро предостави още едно доказателство, че нарастващото търсене на нейните продукти за центрове за данни, които захранват приложения с изкуствен интелект, вероятно ще продължи.

Това развитие засили препоръката на анализатора на Rosenblatt Ханс Моузесман към инвеститорите да закупят акции.

Ценовата цел на Rosenblatt за Nvidia остава на ниво от $1,400, една от най-високите на Уолстрийт. Тази целева стойност предполага потенциален ръст от около 34%, дори след като акциите на Nvidia поскъпнаха покрай резултатите за първото фискално тримесечие на 2025 г. През 2024 г. акциите на Nvidia са увеличили стойността си повече от два пъти.

Силното представяне на Nvidia в AI сектора е добре разпознато от инвеститорите. Въпреки високите очаквания, компанията последователно надминава както оценките на Уолстрийт, така и собствените си оценки. Например, тримесечният период, приключващ на 28 април, е четвъртото поредно тримесечие, в което Nvidia надминава собствените си прогнози за приходите с поне $2 милиарда.

Ръстът на приходите по бизнес сегменти на годишна база е следният:

  1. Центрове за данни: 427%
  2. Omniverse: 45%
  3. Игри: 18%
  4. Автомобили и роботика: 11%

Макар че Nvidia се разраства във всички области, нейният бизнес с изкуствен интелект в центровете за данни е основният двигател на акциите ѝ. Моузесман вярва, че тази тенденция ще се запази, като Nvidia прогнозира още едно значително увеличение на продажбите за текущото фискално тримесечие.

Някои инвеститори очакваха спад в търсенето в краткосрочен план, тъй като клиентите очакваха по-мощната архитектура Blackwell. Това обаче не се случи и се очаква доставките на Blackwell да започнат преди края на годината. Главният изпълнителен директор на компанията Дженсън Хуанг отбеляза в съобщението за приходите: „Ние сме готови за следващата вълна на растеж. Платформата Blackwell е в пълно производство.“

Потенциалът за растеж на AI разходите изглежда сериозен. Nvidia продължава да прави нововъведения в различни области, като се стреми да предлага все по-голяма стойност на своите клиенти, включвайки софтуерни решения към своите предложения за сървърни стакове.

Това предполага, че целта от $1,400 за акция може да е само етап по пътя към още по-високи стойности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.