НАЧАЛО Други

AI бумът е в разгара си – и отчета на Nvidia е показателен за това

24.05.2024 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AI бумът е в разгара си – и отчета на Nvidia е показателен за това

Неотдавнашният отчет за приходите на Nvidia показа продължаващата динамика в сектора на изкуствения интелект (AI), като приходите на производителя на чипове в размер на $26 милиарда и печалбата от $6.12 милиарда на акция надхвърлиха консенсусните прогнози на анализаторите.

Добрите резултати доведоха до рекордно високо ниво на акциите на Nvidia при ниво от $1,007 в следборсовата търговия в сряда.

Анализаторите, включително Бен Рейтс от Melius Research, реагираха положително на резултатите на Nvidia, като Рейтс повиши целевата цена до $1,250 и запази рейтинга „покупка“ за акциите.

Опасенията относно потенциалното забавяне на поръчките на текущи чипове преди пускането на новата гама Blackwell на Nvidia бяха отхвърлени от главния изпълнителен директор Дженсън Хуанг, който подчерта нарастващото търсене на текущите Hopper чипове.

Освен това опасенията за конкуренция от страна на персонализирани чипове от страна на големи технологични компании като Microsoft, Amazon и Meta бяха разгледани от Хуанг, който подчерта по-високата производителност на Nvidia и по-ниската обща цена на собственост.

Въпреки че Хуанг отбеляза засилената конкуренция в Китай поради ограниченията за износ, обявяването на разделянето на акциите на Nvidia в съотношение 10 към 1 засили ентусиазма на инвеститорите. Въпреки че разделянето на акции не създава нова стойност, то прави целите акции по-достъпни за инвеститори с по-малък бюджет.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.