НАЧАЛО Други

Акциите на MicroStrategy скочиха с 20% въпреки спада на крипто пазара

май 17, 2022 12:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на MicroStrategy скочиха с 20% въпреки спада на крипто пазара

Криптовалутите бяха включени в по-широките продажби на инвестиции заради опасенията за инфлация и нарастващите лихвени проценти през последните няколко седмици.

Въпреки това, крипто пазарът изглежда показва някои признаци на балансиране, тъй като Биткойн, водещата цифрова валута, се възстанови от 16-месечно дъно за седмица.

За момента изглежда, че и криптовалутите, и акциите се възстановяват, като остава неясно докога ще продължи това.

След възстановяването на крипто пазара бяха и свързаните с крипто акции, които имаха продуктивна сесия в петък, 13-ти май.

Coinbase (NASDAQ: COIN) завърши търговската сесия в петък, 13-ти май, с повишение от 16%, подтикнато от цените на криптовалутите, както и новините за изкупуването на акции от семейството на Уолтън. Това покачване на акциите е интересно предвид слабите печалби, които те отчетоха във вторник, 10-ти май, което доведе до спад от 34%.

MicroStrategy Incorporated (NASDAQ: MSTR) беше друга акция, свързана с крипто, която отбеляза отскок за деня – 19.51% при затворянето на търговската сесия в петък. Акциите се понижиха със 70% от началото на годината поради притесненията на инвеститорите относно големите им Биткойн притежания.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Въпреки спада, ние вярваме, че MicroStrategy ще бъде в състояние удобно да поддържа своите лихвени плащания и да поддържа достатъчна ликвидност за покриване на дълга”, пише в бележка анализаторът на Уилям Блеър Камил Миелчарек.


Акциите на крипто миньорите също регистрираха възраждане, като водещи бяха Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA), Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) и Hut 8 Mining (NASDAQ: HUT), набирайки 12.22%, 9.03% и 12.3% съответно.

Инвеститорите може да се чудят дали това е отскок на мъртва котка или отскок от дъното, който ще продължи своя възходящ импулс. С натиск върху рисковите активи навсякъде, е трудно да се разбере дали инвеститорите очакват още волатилност.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене