Home

Акциите на GameStop падат – неактивността на “Roaring Kitty” може да са причината

07.07.2024 6:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на GameStop падат – неактивността на “Roaring Kitty” може да са причината

През миналата седмица акциите на GameStop се понижиха с над 3% и в петък затвориха на ниво от $24.18. Този спад изостря неотдавнашните загуби на компанията, които доведоха до понижение на акциите с повече от 23% от 5 юни насам.

Този период съвпадна с намалената активност на инфлуенсъра и трейдър Кийт Гил, известен още като “Roaring Kitty”.

Акциите на GameStop изпитват затруднения, тъй като губят инерцията, предизвикана от влиянието на Гил. Спадът им през последния месец подчерта значението на активното участие на ключови инфлуенсъри. Без редовните актуализации на Гил ентусиазмът на инвеститорите изглежда е намалял.

Въпреки по-ранните възходи, представянето на GameStop демонстрира волатилността на меме акциите. Те разчитат до голяма степен на ангажираността на онлайн общността и активността на влиятелните лица.

Неотдавнашната промяна на фокуса на Кийт Гил към Chewy изненада много инвеститори. Неговата публикация в X (Twitter) с кучешка карикатура предизвика скок на акциите на Chewy, показвайки отново силата на влиянието му.

Този ход повдига въпроси за неговата дългосрочна стратегия. Някои инвеститори предполагат, че Гил вероятно диверсифицира портфейла си. Други се чудят дали това не е сигнал за трайно отдалечаване от GameStop.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.