НАЧАЛО Финтех

Агенцията по дигитално развитие на Япония създава собствено DAO

ноември 4, 2022 12:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Агенцията по дигитално развитие на Япония създава собствено DAO

От японската Дигитална агенция, основана на 1 септември 2021 г. споделиха, че ще създадат децентрализирана автономна организация (DAO), за да разберат по-добре приложенията си, преди да им дадат правен статут.

В крак с усилията да улесни интегрирането на технологиите в японското общество агенцията създаде т.нар. „Група за проучване на Web3“. Целта на групата е да разбере как най-добре да се използва блокчейн технологията.

Решението за създаване на DAO беше взето от групата по време на петото им заседание.

Създаването на децентрализирана автономна организация може да помогне за оценяване възможностите, ограниченията и цялостното потребителско изживяване. 

Групата ще разработи управленски токен и ще реши как да бъде разпределен. Също така се говори за създаването на дигитален портфейл и да се координират таксите за газ. Друга задача е да се определят методите за гласуване и начина, по който DAO ще бъде организирано.

В началото основните членове на новата организация ще бъдат от самата проучвателна група, както и свързаните с нея страни от Дигиталната агенция. Според информацията броят на членовете постепенно ще се разширява, добавяйки избрани членове от проучвателната група.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големи инвеститори преместиха $130 милиона в тези два алткойна


Проектът ще продължи да съществува докато трае дейността по проучванията, но ако бъде препоръчано дейността може да продължи.

Японското правителство създаде Групата за проучвания на Web3 сектора като част от преориентацията на страната към крипто. Начело на тази преориентация е министър-председателят на страната Фумио Кишида.

Той определи за приоритет интеграцията на Web3 в японското общество и икономика. Също така Япония направи доста законодателни промени свързани с регулирането на криптоактивите. Освен това регулаторния орган на държавата е готов да измени някой правила с цел да се предлагат повече криптовалути на националните борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене