НАЧАЛО Финтех

Агенцията по дигитално развитие на Япония създава собствено DAO

04.11.2022 12:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Агенцията по дигитално развитие на Япония създава собствено DAO

От японската Дигитална агенция, основана на 1 септември 2021 г. споделиха, че ще създадат децентрализирана автономна организация (DAO), за да разберат по-добре приложенията си, преди да им дадат правен статут.

В крак с усилията да улесни интегрирането на технологиите в японското общество агенцията създаде т.нар. “Група за проучване на Web3”. Целта на групата е да разбере как най-добре да се използва блокчейн технологията.

Решението за създаване на DAO беше взето от групата по време на петото им заседание.

Създаването на децентрализирана автономна организация може да помогне за оценяване възможностите, ограниченията и цялостното потребителско изживяване. 

Групата ще разработи управленски токен и ще реши как да бъде разпределен. Също така се говори за създаването на дигитален портфейл и да се координират таксите за газ. Друга задача е да се определят методите за гласуване и начина, по който DAO ще бъде организирано.

В началото основните членове на новата организация ще бъдат от самата проучвателна група, както и свързаните с нея страни от Дигиталната агенция. Според информацията броят на членовете постепенно ще се разширява, добавяйки избрани членове от проучвателната група.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големи инвеститори преместиха $130 милиона в тези два алткойна


Проектът ще продължи да съществува докато трае дейността по проучванията, но ако бъде препоръчано дейността може да продължи.

Японското правителство създаде Групата за проучвания на Web3 сектора като част от преориентацията на страната към крипто. Начело на тази преориентация е министър-председателят на страната Фумио Кишида.

Той определи за приоритет интеграцията на Web3 в японското общество и икономика. Също така Япония направи доста законодателни промени свързани с регулирането на криптоактивите. Освен това регулаторния орган на държавата е готов да измени някой правила с цел да се предлагат повече криптовалути на националните борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.