НАЧАЛО Алткойни

Адвокат прогнозира загуба за SEC в делото срещу Ripple

март 11, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Адвокат прогнозира загуба за SEC в делото срещу Ripple

Джон Дийтън, адвокат, подкрепящ XRP, сподели мнението си за делото между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

В интервю за Fox Business Дийтън заяви, че “няма да се изненада”, ако в близките дни или седмици се стигне до съкратено съдебно решение по делото.

Той смята, че делото няма да завърши добре за SEC, като каза:

Мисля, че SEC ще загуби, но това не означава, че Ripple ще спечели. Мисля обаче, че SEC ще загуби при съкратено съдебно производство поради теорията, която използва…

Обикновено, когато преследваш промоутър, казваш: “На този ден вие направихте нерегистрирано предлагане или продажба на ценни книжа. И тази конкретна сделка е била ценна книга, инвестиционен договор. А сега те казват, че всички продажби на XRP – самият токен – са ценна книга.

SEC подаде иска срещу Ripple Labs през декември 2020 г., като твърди, че компанията е продавала XRP като нерегистрирана ценна книга в продължение на години. Ripple отхвърли обвиненията и се бори с делото в съда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana: Mоже ли да се превърне в лидер в цифровите плащания?


Във вторник съдия Анализа Торес издаде решение от 57 страници по молбите на SEC и Ripple за изключване на експертни показания от съкратеното съдебно решение. Решението е разнопосочно като някои части са на страната на Ripple, а други – на SEC.

Главният юрисконсулт на Ripple, Стюарт Алдероти, коментира решението:

По-конкретно – не само експертът на SEC по “разумните очаквания на купувача на XRP” е заличен от протокола, но и техният експерт, който се опита да каже какво е “причинило” промяната в цената на XRP.

От друга страна – нашите експерти, които обясняват как договорите на Ripple ясно се различават от тези в “Хауи”, данъчното третиране на XRP (не е ценна книга), счетоводното третиране на XRP (не е ценна книга) и валутните експерти за XRP (не е ценна книга), са допуснати да останат в протокола.

Дийтън участва активно в съдебното дело и е подал “amicus brief” от името на поддръжниците на XRP в опозиция на искането на SEC за съкратено решение. Мненията му по делото се следят отблизо както от инвеститорите, така и от XRP ентусиастите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Ето кои са най-големите печеливши на крипто пазара през миналата седмица

Последната седмица на март може да се счита за добра за криптопазара, тъй като много криптовалути отбелязаха значителни възходящи ценови движения.

април 1, 2023 16:30 3 мин. четене

Cardano (ADA) проби над $0.40, достигайки 6-седмичен връх

Инвеститорите в Cardano (ADA) трябва да се радват, тъй като популярният алткойн, който в момента е на 7-мо място по пазарна капитализация, току-що достигна 6-седмичен връх.

април 1, 2023 2:30 3 мин. четене

Binance листва нов DeFi алткойн

Binance, една от водещите крипто борси в света по отношение на обема на търговията, добави нов DeFi алткойн към списъка си с токени.

март 31, 2023 16:23 2 мин. четене

Крипто китовете купуват големи количества от алткойн, базиран на Етериум

Заможни крипто инвеститори акумулират този базиран на Етериум алткойн, закупувайки токени на обща стойност $5 милиона.

март 31, 2023 10:00 2 мин. четене