НАЧАЛО Други

a16z Crypto стартира академична изследователска лаборатория, фокусирана върху web3

април 22, 2022 21:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
a16z Crypto стартира академична изследователска лаборатория, фокусирана върху web3

Andreessen Horowitz (a16z) стартира нова академична лаборатория, посветена на справянето с изследователските проблеми, пред които е изправена бързо развиващата се индустрия на цифрови активи.

Наречено a16z Crypto Research, новото звено ще бъде ръководено от Тим ​​Роугардън, виден академичен експерт по теория на игрите, който е бил професор както в Станфорд, така и в Колумбия. Той се присъедини към a16z като научен съветник миналата година и сега ще заеме титлата ръководител на научните изследвания.Скот Коминърс, икономист от Харвард, също е в екипа.

Ясно е, че web3 е нов научен пробив, който обединява идеи от компютърната наука, финансите, икономиката и хуманитарните науки”, отбеляза Али Яхя, генерален партньор в Andreessen Horowitz.

Новата лаборатория ще има за цел да определи и адресира основните изследователски проблеми, пред които е изправен стремежът към масово приемане на крипто. В някои случаи групата може да разработи нови инструменти, които могат да помогнат на компаниите от портфолиото на a16z да развият бизнеса си. Инвестиционната компания Paradigm следва подобна стратегия. Например, наскоро Paradigm работи със създателя на Рик и Морти Джъстин Ройланд по нов механизъм за продажби на незаменими токени (NFT).

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 нововъзникващи тенденции в Метавселената и NFT, които да следите през 2022г.

Групата може да не се фокусира просто върху теми в областта на компютърните науки или инженерството, а също така може да изследва теми като това как трябва да се мисли за NFT в контекста на историята на изкуството или въздействието на децентрализираните автономни организации върху политическите науки.

Основната идея е, че в момента има възможност за извършване на фундаментална работа, която ще бъде преподавана на студентите през 2030 г.”, каза той.

Към Роугардън в новия екип се присъединяват академичният изследовател Джо Боно, чиято автобиография обхваща поверителност на социалните мрежи и крипто протоколи, докторант в Станфорд и експерт по продуктов дизайн на NFT Бенедикт Бюнц и Валери Николанко – бивш изследовател и криптограф за Diem.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене