Home

Още една компания за копаене на Биткойн иска да стане публична

26.01.2024 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една компания за копаене на Биткойн иска да стане публична

Компанията за финансови услуги Swan Bitcoin представи новосъздаденото си бизнес звено за добив на BTC - Swan Mining, което разполага с оперативен капацитет от 160 мегавата (MW) или 4.5 екзахаша в секунда (EH/s) изчислителна мощност.

Swan Bitcoin разкри, че предприятието за добив е финансирано от институционални инвеститори, като до момента е надхвърлило $100 милиона. Според информацията компанията планира да осигури допълнителен капитал, за да разшири още повече мащаба на дейността си.

Рафа Загури, главен инвестиционен директор в Swan и ръководител на Swan Mining, подчерта:

Ние внасяме финансов опит и оперативно съвършенство, а нашите инвеститори осигуряват собствен капитал на нашето майнинг подразделение в замяна на приоритет при първоначалните плащания и продължаване на споделения ръст.

Моментът на появата на Swan Mining е значим, тъй като съвпада с повишената конкурентоспособност на индустрията поради предстоящото халвинг събитие на Биткойн, което ще доведе до 50% намаление на възнагражденията за добив.

В очакване на това събитие много миньори ускоряват придобиването на по-ефективни платформи, а някои стратегически придобиват активи, за да осигурят рентабилност след халвинга.

Освен това Swan Mining агресивно разширява дейността си с цел да увеличи изчислителната си мощност с 44%, достигайки 8 EH/s до март.

Компанията вече е придобила и получила необходимите платформи за добив, за да постигне този крайъгълен камък през настоящата година.

Swan Bitcoin, компанията майка, ръководена от Кори Клипстен, си осигури $205 милиона капитал миналата година и има за цел да набере още един кръг през следващите месеци, като планира да стане публична в рамките на следващите 12 месеца, според изявлението на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

В какво състояние се намира пазарът според индекса на страха и алчността?

Неотдавнашният срив на крипто пазара вкара настроенията на инвеститорите в зоната на „екстремния страх“ спрямо индекса на страха и алчността на Биткойн.

07.09.2024 19:00 1мин. четене

Биткойн: Няколко причини, които може да са допринесли за понижението в цената

Цената на Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад, като се понижи с над 9% и падна под $53,000 за първи път от повече от месец късно вечерта в петък.

07.09.2024 15:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.