НАЧАЛО Други

Американски политици се насочват към инвестиции в криптовалути

12.01.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски политици се насочват към инвестиции в криптовалути

Американските политици, които традиционно се фокусират върху конвенционалните начини на инвестиране като акции и облигации, са изправени пред внимателен поглед поради неотдавнашните промени в инвестициите в криптовалути, което поражда опасения за потенциални проблеми с търговията с вътрешна информация.

Забележително е, че представителят Майкъл Колинс се отклони от нормата, като направи значителна инвестиция от $65,000 в Етериум (ETH), втората по големина криптовалута в световен мащаб.

Този ход на Колинс се случи точно преди SEC да даде зелена светлина на първия американски спот Биткойн ETF, което доведе до дискусии за потенциалното въздействие върху цените на криптовалутите. Датите за инвестиране в Етериум бяха 3 и 8 януари, предшестващи одобрението на SEC за ETF за Биткойн на 10 януари.

Общата инвестиция на Колинс в Етериум вече достигна $75,000, като предишните придобивания бяха направени през 2023 г. От първоначалната му покупка стойността на Етериум е нараснала с 59%, включително забележителното увеличение от 16% през последната седмица, което доведе до надхвърляне на цената от $2,600.

В момента пазарът е залят от спекулации относно вероятността за създаване на ETF за Етериум след одобрението на ETF за Биткойн. Ерик Балчунас, ETF анализатор в Bloomberg, предположи, че одобрението на Биткойн ETF от Комисията по ценните книжа и борсите може да проправи пътя за ETH ETF по-късно тази година.

Позовавайки се на тясната ценова корелация между Етериум и Биткойн, Балчунас оценява 70% шанс за одобрение от SEC на ETF за Етериум до май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.