НАЧАЛО Биткойн

Печалбата на MicroStrategy от Биткойн вече надхвърля стойността на компанията

12.01.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Печалбата на MicroStrategy от Биткойн вече надхвърля стойността на компанията

MicroStrategy, известен Биткойн (BTC) ентусиаст, е изправен пред предизвикателства през новата година, тъй като акциите на компанията спаднаха с над 20%, което доведе до намаляване на пазарната стойност с $4 милиарда. 

За разлика от тях, при Биткойн се наблюдава положителна тенденция, като през януари цената на монетата се повиши с над 10%.

Компанията за софтуер за данни притежава в баланса си впечатляващите 189,150 BTC, което надхвърля реалната ѝ пазарна стойност с над $1 милиард.

Тази оценка обаче може да е малко по-ниска поради факта, че част от BTC токените  са придобити чрез заемни средства. Според информацията MicroStrategy е спечелила приблизително 49% от инвестициите си в Биткойн.

Ситуацията се изостря от решението на бившия главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър да продаде 315,000 акции на компанията на стойност $170.5 милиона. Сайлър, известен привърженик на Биткойн, планира да продава по 5,000 акции дневно до 5 април. Въпреки оповестяването на продажбата на 30,000 акции за $19.1 милиона, акциите на компанията в момента се търгуват с около 16% под средната продажна цена. 

Забележително е, че това е първата продажба на акции на Сейлър от 12 години насам. Генерираните средства са предназначени за лични покупки на BTC и за покриване на финансови задължения, вероятно свързани с нерешени обвинения за укриване на данъци от окръг Колумбия.

Тъй като Биткойн получава все по-голямо признание чрез спот ETF-и, привлекателността на MicroStrategy може да намалее.

Анализаторите предполагат, че стабилният софтуерен бизнес на компанията, постоянно печеливш през последното десетилетие, може да компенсира свързаната с Биткойн волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да очакваме Биткойн да достигне своето дъно

Бенджамин Коуен, познат крипто анализатор сподели своята гледна точка за това кога Bitcoin (BTC) може да достигне дъното си, тъй като дигиталния актив остава на ниво около $63,000.

10.05.2024 16:30 1 мин. четене

Биткойн и два алткойна готови да се изстрелят според крипто експерт

Крипто търговец, познат в X (Twitter) като Inmortal, е бичи настроен към Биткойн (BTC) и два алткойн проекта, като прогнозира значителни печалби занапред.

10.05.2024 14:30 1 мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн от Джак Дорси

Джак Дорси, съосновател на Twitter (X) и американски интернет предприемач, наскоро изрази оптимистични нагласи за Биткойн, като прогнозира, че цената му може да нарасне до $1 милион или повече до 2030 г.

10.05.2024 13:00 1 мин. четене

Американският хедж фонд Alternative Strategies държи близо $30 милиона в Биткойн ETF на BlackRock

Разкриването на значителна инвестиция от страна на CTC Alternative Strategies Ltd. в iShares BTC Trust (IBIT) на BlackRock отрази по-широка тенденция, при която традиционните финансови институции все повече включват криптовалути, по-специално Биткойн, в своите стратегии за управление на активи.

10.05.2024 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.