НАЧАЛО Алткойни

Предупреждение за Solana и още две криптовалути – анализатор призовава за предпазливост

22.12.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предупреждение за Solana и още две криптовалути – анализатор призовава за предпазливост

Сигнал от компанията за крипто анализи Santiment подчерта опасенията за три алткойна, наблюдавайки значителен скок в дискусиите в социалните медии около Solana, което често показва потенциален пазарен пик.

Тази тенденция е отразена в нарастващата социална ангажираност за Stacks (STX), проект, фокусиран върху осигуряването на възможност за смарт договори и DeFi приложения върху Биткойн, и NEAR Protocol, разглеждан като конкурент на Етериум.

Santiment посъветва за предпазливост, тъй като Solana (+13%), Stacks (+23%) и NEAR Protocol (+17%) са начело на списъка с тренди активи поради ескалиращите социални обеми. Такова широко внимание от страна на мейнстрийма обикновено поражда FOMO (страх от пропуснати възможности) и исторически сигнализира за ценови пикове. Инвеститорите, които притежават тези активи, се приканват да подхождат с повишено внимание.

По-широкият крипто пазар също бе разгледан от Santiment. Компанията отбеляза спад в обемите на търговия за множество алткойни, което предполага охлаждане на пазара. Докато обемът на Биткойн остава относително стабилен от октомври насам, при много алткойни се наблюдава намаляване на обемите.

Santiment идентифицира модел, при който активите с по-голяма капитализация, особено ADA и DOGE, отбелязват ръст през втората седмица на декември, последван от спад в дискусиите в социалните медии. Този цикличен модел, при който Биткойн хайпът предхожда алткойн пиковете, предполага преразпределение на печалбите от BTC към алткойни преди последващия спад в темповете на обсъждане.

Освен това компанията изрази загриженост относно нарастващото предлагане на Биткойн на борсите, което често се счита за мечи сигнал. И накрая, Santiment следи отблизо метриката за средната възраст на инвестираните долари за Биткойн, като посочва потенциален скок до нивото от $50,000 в началото на 2024 г., ако пазарната стойност се колебае в диапазона $40,000-$43,000, а средната възраст на инвестираните долари продължава да намалява въпреки стабилизирането на цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Тази криптовалута скочи с над 40% след съобщение за нова актуализация

Алткойн, свързан с ориентиран към сигурността крипто портфейл, значително надмина по-широкия пазар на дигитални активи, като тази седмица се повиши с над 40%.

19.05.2024 10:00 1 мин. четене

Ето в кои алткойни са инвестирали Binance, но още не са добавени към борсата

Binance Labs, инвестиционното подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в световен мащаб, инвестира активно в множество алткойн проекти.

19.05.2024 9:30 1 мин. четене

Ripple с блестящи резултати за първото тримесечие – какво да оакваме от XRP?

Въпреки изправените пред правни предизвикателства, Ripple постигна значителен растеж през първото тримесечие на 2024 г., достигайки множество важни етапи.

19.05.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.