Home

БРИКС: Лидерите на съюза единодушни – войната в Газа трябва да се прекрати незабавно

22.11.2023 18:15 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Лидерите на съюза единодушни – войната в Газа трябва да се прекрати незабавно

В съвместното изявление се набляга на осъждането на насилието, засягащо както израелското, така и палестинското цивилно население, като се призовава за незабавно хуманитарно примирие, водещо до прекратяване на военните действия.

В него се подчертава необходимостта от предотвратяване на по-нататъшна дестабилизация в региона и се призовават всички страни да проявяват максимална сдържаност, включително съюзниците на Израел и поддръжниците на Хамас.

Освен това лидерите се застъпиха за освобождаването на незаконно задържаните цивилни граждани и потвърдиха подкрепата си за двустранно решение за палестинците – цел, която китайският лидер Си Дзинпин подкрепи с призив за “международна мирна конференция“, която да сложи край на конфликта и да постигне консенсус.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса обвини Израел във военни престъпления, като се застъпи твърдо за правата на палестинците. Това мнение беше отразено в дискусиите около сезирането на Международния наказателен съд (МНС) за разследване на Израел. Междувременно руският президент Путин разкритикува американската дипломация в конфликта и предложи държавите от БРИКС да изиграят значителна роля за намирането на решение.

Тази среща се проведе на фона на продължаващия конфликт на Русия в Украйна и подчерта еволюцията на БРИКС от икономически съюз към политически форум, целящ да балансира световните сили. Въпреки че не определи Хамас като терористична група, единната позиция на групата подчерта спешната необходимост от усилия за мир и стабилност в Близкия изток.

БРИКС, надхвърляйки икономическия си произход, се позиционира като потенциален посредник в международни конфликти, целящ да се противопостави на западното господство в световните дела. Тази среща показа колективното желание на тези нации да се справят с критични глобални проблеми, като същевременно се застъпи за балансиран подход към израелско-палестинския конфликт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase настоява съдът да преразгледа жалбата на борсата на фона на делото с Ripple

Последните актуализации разкриват, че Coinbase настоява пред съдия Катрин Полк Файла да преосмисли искането си за обжалване на временното решение.

06.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Бумът на китайския фондов пазар създава главоболия за хедж фондовете

Квантовите хедж фондове се сблъскват със значителни предизвикателства поради исканията за допълнително обезпечение, предизвикани от значителния ръст на китайските акции, което се отразява особено на шорт позициите.

06.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Виталик Бутерин с голямо дарение за защитата на Tornado Cash

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, нашумя със значителна крипто транзакция, включваща продажбата на различни меме монети и USDT, като ги преобразува в ETH.

06.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Прогноза за цената на златото през 2025 г. от JPMorgan и Bank of America

Седем големи финансови институции, сред които JPMorgan Chase и Bank of America, очакват златото да достигне нови върхове до 2025 г.

05.10.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.