Home

3 причини за скок на цената на Биткойн през следващите месеци

20.11.2023 12:03 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини за скок на цената на Биткойн през следващите месеци

През последните седмици се появиха различни спекулации относно потенциалното покачване на стойността на Биткойн през следващите месеци.

Три ключови фактора предполагат вероятността за тази тенденция в средносрочен план, въпреки че крипто пространството е известно със своята волатилност и нищо не е сигурно.

Първоначалният фактор, оказващ влияние върху цената на Биткойн, е концепцията за халвинг. При блок номер 840,000 ще настъпи халвинг събитие, което се очаква около април, като се има предвид текущата скорост на добиване на блокове.

Историческите данни разкриват, че след предишните три халвинг събития (2012 г., 2016 г. и 2020 г.) цената на Биткойн е достигала до нови рекордни стойности. Следователно мнозина очакват рязко повишаване на цената на Биткойн след априлското събитие поради намаляването на създаването на нови BTC, което ограничава предлагането от страна на миньорите, потенциално задоволяващо стабилното или нарастващото търсене.

Вторият фактор е свързан с динамиката в края на годината. Традиционно фискалните съображения подтикват физическите лица с печалба да отложат продажбата на Биткойн към края на годината, за да забавят данъците върху капиталовите печалби. Забележително е, че 2023 г. започна с цена на BTC от $16,500, като след това се наблюдаваше постепенно нарастване.

Въпреки че остава с около 45% под най-високите стойности от края на 2021 г., настоящата стойност представлява малко над 120% увеличение от началото на годината.

Тази фискална стратегия за отлагане на продажбите може да е в сила за тези, които са на печалба, като потенциално допринася за страничната търговия на Биткойн в близост до годишните върхове, особено с наближаването на края на 2023 г.

Третият влиятелен фактор е свързан със спот Биткойн ETF (борсово търгувани фондове). Очакването и вероятността за спот одобрение на Биткойн ETF в САЩ, което наскоро бе отложено отново от SEC има значително влияние върху настоящата пазарна динамика.

Спекулациите около заявлението на BlackRock с висок исторически процент на одобрение за нейните ETF-и, успехът на Grayscale в съдебното дело срещу SEC и цялостният оптимизъм около потенциалното одобрение на ETF допринасят за пазарните движения. Този импулс от борсово търгувани фондове може да се запази и след тяхното одобрение, ако то се случи.

Докато тези фактори се запазват, като първият фактор все още не се е реализирал, а вторият наближава изтичането си в рамките на един месец, влиянието на ETF остава силно, като потенциално може да продължи да влияе върху стойността на Биткойн дори и след тяхното одобрение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.