НАЧАЛО Биткойн

3 причини за скок на цената на Биткойн през следващите месеци

ноември 20, 2023 12:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини за скок на цената на Биткойн през следващите месеци

През последните седмици се появиха различни спекулации относно потенциалното покачване на стойността на Биткойн през следващите месеци.

Три ключови фактора предполагат вероятността за тази тенденция в средносрочен план, въпреки че крипто пространството е известно със своята волатилност и нищо не е сигурно.

Първоначалният фактор, оказващ влияние върху цената на Биткойн, е концепцията за халвинг. При блок номер 840,000 ще настъпи халвинг събитие, което се очаква около април, като се има предвид текущата скорост на добиване на блокове.

Историческите данни разкриват, че след предишните три халвинг събития (2012 г., 2016 г. и 2020 г.) цената на Биткойн е достигала до нови рекордни стойности. Следователно мнозина очакват рязко повишаване на цената на Биткойн след априлското събитие поради намаляването на създаването на нови BTC, което ограничава предлагането от страна на миньорите, потенциално задоволяващо стабилното или нарастващото търсене.

Вторият фактор е свързан с динамиката в края на годината. Традиционно фискалните съображения подтикват физическите лица с печалба да отложат продажбата на Биткойн към края на годината, за да забавят данъците върху капиталовите печалби. Забележително е, че 2023 г. започна с цена на BTC от $16,500, като след това се наблюдаваше постепенно нарастване.

Въпреки че остава с около 45% под най-високите стойности от края на 2021 г., настоящата стойност представлява малко над 120% увеличение от началото на годината.

Тази фискална стратегия за отлагане на продажбите може да е в сила за тези, които са на печалба, като потенциално допринася за страничната търговия на Биткойн в близост до годишните върхове, особено с наближаването на края на 2023 г.

Третият влиятелен фактор е свързан със спот Биткойн ETF (борсово търгувани фондове). Очакването и вероятността за спот одобрение на Биткойн ETF в САЩ, което наскоро бе отложено отново от SEC има значително влияние върху настоящата пазарна динамика.

Спекулациите около заявлението на BlackRock с висок исторически процент на одобрение за нейните ETF-и, успехът на Grayscale в съдебното дело срещу SEC и цялостният оптимизъм около потенциалното одобрение на ETF допринасят за пазарните движения. Този импулс от борсово търгувани фондове може да се запази и след тяхното одобрение, ако то се случи.

Докато тези фактори се запазват, като първият фактор все още не се е реализирал, а вторият наближава изтичането си в рамките на един месец, влиянието на ETF остава силно, като потенциално може да продължи да влияе върху стойността на Биткойн дори и след тяхното одобрение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.