Home

Tоп 7 начина компаниите да посрещнат финансовата криза

07.11.2023 7:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tоп 7 начина компаниите да посрещнат финансовата криза

Понастоящем предприятията се сблъскват със значителни и продължителни трансформации, потенциално в условията на икономически спад.

Вместо да разглеждате промените, необходими за преодоляване на този период, като обезсърчителни, приемете ги като разширяване, което е възможно благодарение на опита и увереността, придобити от адаптирането към предишни предизвикателства. Тези разширения обхващат:

Поддържане на усилията за разширяване на бизнеса

Процъфтяването в условията на спад предполага непрекъснато популяризиране на марката. Изследванията показват положителна корелация между разходите за маркетинг и пазарния дял, като последният често изостава от разходите с едно полугодие или година. Намаляването на разходите сега вероятно ще доведе до намаляване на пазарния дял в близко бъдеще.

Възползвайте се от наскоро въведените търговски умения

Успешните субекти ще се възползват от намалената видимост на конкурентите си, като използват новопридобитите рентабилни канали, които владеят.

Признайте, че потребителите все още са ангажирани

Медийните разходи отбелязват значителен спад в началото на 2023 г. Дори по време на икономически спад потребителите продължават да се занимават с четене и проучване, макар и с намалени разходи. Ето защо поддържането на видимостта на продукта чрез органични медии е икономически ефективна стратегия за поддържане на осведомеността и създаване на профил на марката, който се корени в качеството или експертизата.

Проучете публичния имидж отвъд маркетинговите усилия

Етиката, в центъра на която са ценностите, става все по-очевидна, както се подчертава от последователните повторения на Барометъра на доверието на Edelman. Този нов етос призовава марките да бъдат примерни корпоративни граждани, като осигурява нов начин за постигане на значимост дори при ограничени разходи. Наблегнете на етичните ценности и изградете корпоративната структура около положителна култура и набор от ценности, които да се харесат на клиентите и потребителите.

Култивиране на фирмената култура

Създайте структуриран, общоорганизационен подход към тези и свързаните с тях въпроси, като ги приоритизирате като неразделни корпоративни цели. Въпреки че това може да не генерира пряко продажби или потенциални клиенти, то позиционира компанията благоприятно за извличане на полза от икономическото възстановяване, когато то настъпи.

Запазване на културата и таланта

Ако запазването на търговските разходи се окаже нереалистично, избягвайте типичния отговор на икономическите предизвикателства, който често включва намаляване на персонала.

Дайте приоритет на запазването на работните места и на непрекъснатостта на бизнеса пред маркетинговите инвестиции, като гарантирате, че ще запазите експертния опит, необходим за различните нови канали, инструменти и изисквания на потребителите, описани по-рано.

Преоценете персонала в избрани оперативни роли

Обратно на предходната точка, по време на рецесия свободните професии могат да бъдат по-привлекателни за работодателите. Това изисква съгласувана стратегия за използване на независими таланти, но представлява реална алтернатива, ако съкращенията на персонала станат неизбежни.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: 30 държави потвърдиха участието си на срещата през октомври

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков проведе в четвъртък брифинг във връзка с предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия този месец.

04.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.