Home

БРИКС вече са по-богати от Г-7 според президента на Русия

17.10.2023 8:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС вече са по-богати от Г-7 според президента на Русия

Страните от БРИКС са изпреварили държавите от Г-7 по отношение на паритета на покупателната способност (ППС) на населението си, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за понеделник.

Що се отнася до БРИКС, по време на срещата на върха в Йоханесбург [през август] съотношението между икономиките на страните от Г-7 и БРИКС вече беше в полза на БРИКС по отношение на паритета на покупателната способност.

В момента БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, но през януари към групата ще се присъединят Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Клубът на индустриализираните и развитите държави Г-7 се състои от САЩ, Канада, Обединеното кралство, Франция, Италия, Германия и Япония.

Путин заяви, че разширяването на БРИКС ще се окаже от полза за групата, която исторически се е позиционирала като алтернатива на доминираните от Запада международни институции, съобщи RT.

Руският лидер каза още, че този ход ясно отразява продължаващото формиране на нов многополюсен свят:

“Това означава, че всяка страна, която се присъединява към БРИКС, подкрепя идеята и концепцията за формиране на многополюсен свят, тъй като никой не иска да бъде встрани от владетеля, търсещ равноправни отношения,

По-рано тази година базираната в Обединеното кралство фирма за икономически изследвания Acorn Macro Consulting съобщи, че страните членки на БРИКС са изпреварили Г-7 по отношение на брутния вътрешен продукт (БВП), базиран на ППС.

Според анализаторите петте държави от БРИКС представляват близо 31.5% от световния БВП в сравнение с 30.7% за Г-7, съобщи RT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Grayscale стартира нов тръст, за да предостави експозиция към Aave

Aave е платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), която дава възможност на потребителите да заемат и дават назаем криптовалути чрез смарт договори, като елиминира необходимостта от посредници.

03.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Комитет на CFTC подкрепя дигиталните активи като обезпечение

Подкомитет на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) одобри насоки за употреба на токенизирани акции от фондове на паричния пазар като обезпечение в традиционното финансиране.

03.10.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Администрацията на Байдън сключи историческа петролна сделка

Администрацията на президента Джо Байдън осигури допълнителни 6 милиона барела суров петрол за допълване на стратегическия петролен резерв (SPR).

03.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Голяма американска банка претърпя срив на системата

В резултат на сериозен мрежови проблем хиляди клиенти изгубиха достъп до сметките си или балансите им показват нула.

03.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.