НАЧАЛО Други

БРИКС вече са по-богати от Г-7 според президента на Русия

октомври 17, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС вече са по-богати от Г-7 според президента на Русия

Страните от БРИКС са изпреварили държавите от Г-7 по отношение на паритета на покупателната способност (ППС) на населението си, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за понеделник.

Що се отнася до БРИКС, по време на срещата на върха в Йоханесбург [през август] съотношението между икономиките на страните от Г-7 и БРИКС вече беше в полза на БРИКС по отношение на паритета на покупателната способност.

В момента БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, но през януари към групата ще се присъединят Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Клубът на индустриализираните и развитите държави Г-7 се състои от САЩ, Канада, Обединеното кралство, Франция, Италия, Германия и Япония.

Путин заяви, че разширяването на БРИКС ще се окаже от полза за групата, която исторически се е позиционирала като алтернатива на доминираните от Запада международни институции, съобщи RT.

Руският лидер каза още, че този ход ясно отразява продължаващото формиране на нов многополюсен свят:

“Това означава, че всяка страна, която се присъединява към БРИКС, подкрепя идеята и концепцията за формиране на многополюсен свят, тъй като никой не иска да бъде встрани от владетеля, търсещ равноправни отношения,

По-рано тази година базираната в Обединеното кралство фирма за икономически изследвания Acorn Macro Consulting съобщи, че страните членки на БРИКС са изпреварили Г-7 по отношение на брутния вътрешен продукт (БВП), базиран на ППС.

Според анализаторите петте държави от БРИКС представляват близо 31.5% от световния БВП в сравнение с 30.7% за Г-7, съобщи RT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.