НАЧАЛО Крипто Крими

Израел замразява крипто сметките на Хамас

11.10.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Израел замразява крипто сметките на Хамас

Израелските власти са превзели криптовалутни сметки, принадлежащи на палестинската бойнa групировка Хамас след нейните последни атаки.

Предполага се, че Хамас са пренасочили средства, събрани чрез социални мрежи, към криптовалутни портфейли на една крипто борса.

Лахав 433, организация в Израел, подобна на американското Федерално бюро по разследване (FBI), води операцията с подкрепата на Binance. След откриването, средствата от портфейлите на Хамас са прехвърлени към хазната на израелското правителство.

Съоснователят на Binance, Хе Ии, уточни, че сътрудничеството на Binance с Израел е аполитично и засяга единствено Хамас, а не по-широката палестинска област. Съгласието на борсата с искането на правоприлагащите органи се дължи на класификацията на Хамас от Организацията на обединените нации като терористична групировка.

Освен това миналата година израелските власти замразиха средства в сметки на Binance, които считаха, че са свързани с Хамас.

През март, Комисията за търговия с бъдещи контракти в САЩ (CTFC) предяви иск срещу Binance, предполагайки небрежен подход към откриването на престъпна дейност. До момента обаче няма предприети наказателни мерки срещу борсата.

САЩ от своя страна решиха да разположат група за атаки със самолетоносач и военни самолети по-близо до Израел, частично с цел да изплаши Иран. Някои западни сили, включително САЩ, са въвели санкции срещу Иран поради неговата програма за обогатяване на уран, считана за предшественик на ядрено въоръжаване.

Миналата година доклад на Reuters намекна, че Binance е позволила на Иран да използва платформата си, за да заобиколи санкциите на САЩ, въведени през 2018 г. Тогава крипто борсата заяви, че е ликвидирала всички сметки, принадлежащи на иранци през същата година, което някои ирански потребители оспориха.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.