НАЧАЛО Други

Binance ограничава заемите и стейкинга на BUSD до 25 октомври

04.10.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance ограничава заемите и стейкинга на BUSD до 25 октомври

Binance ще прекрати услугите си за кредитиране в Binance USD (BUSD) до 25 октомври като част от по-широк план за постепенно прекратяване на всички предложения, свързани с BUSD, до 2024 г.

Този ход съответства на позицията, заета по-рано от нюйоркската финтех компания Paxos, която реши да прекъсне връзките си с борсата поради правни спорове с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

От Paxos също така бяха споделили намерението си да спрат обратното изкупуване на BUSD към американски парични средства и държавни ценни книжа до февруари 2024 г., като същевременно временно преустанови създаването на нови BUSD токени.

Преди това съобщение BUSD токенът беше достигнал забележителна върхова пазарна капитализация от $23 милиарда през ноември 2022 г. Оттогава насам обаче тази цифра рязко спадна до $2.23 милиарда.

При стратегическа промяна миналия месец Binance преустанови тегленията на BUSD чрез различни блокчейни, като поддържаше услугата само в мрежата на Етериум.

Борсата насърчи потребителите да прехвърлят своите BUSD притежания към фиатни или други криптовалутни опции в рамките на следващата година.

Решенията на Binance са в отговор на твърденията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, че BUSD функционира като нерегистрирана ценна книга. В резултат на това Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк инструктира Paxos да спре емитирането на BUSD.

Тъй като Binance се ориентира в тези регулаторни предизвикателства, от решаващо значение за потребителите е да останат информирани и да вземат разумни решения по отношение на своите BUSD притежания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Милиардерът Стенли Дръкенмилър намалява значително инвестициите си в Nvidia

Стенли Дръкенмилър наскоро намали дела си в Nvidia не поради загуба на доверие в потенциала на компанията, а по-скоро като отражение на настоящите му резерви по отношение на инвестициите в изкуствен интелект (AI), които според него са станали прекалено ентусиазирани в краткосрочен план.

09.05.2024 0:00 1 мин. четене

Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

Ark Invest на Кати Ууд отново привлече вниманието с неотдавнашното си намаляване на притежанията си в акции на Coinbase, което предизвика спекулации за въздействието върху тяхната цена.

08.05.2024 23:00 2 мин. четене

Топ 15 най-слабо представящите се икономики по света по БВП

След икономически спад икономиките често се възстановяват с по-голяма сила, освен ако не се сблъскат с непредвидени предизвикателства по пътя на възстановяването.

08.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ето защо не трябва да слушате Робърт Кийосаки според експерт

Разпродажбата на фондовия пазар през последния месец може да е вдъхнала кураж на мечките, но по-внимателен поглед към една значителна дългосрочна линия на тенденциите показва, че спадът, при който S&P 500 се понижи с около 4.6%, едва ли е имал значение.

08.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.