НАЧАЛО Други

Binance ограничава заемите и стейкинга на BUSD до 25 октомври

октомври 4, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance ограничава заемите и стейкинга на BUSD до 25 октомври

Binance ще прекрати услугите си за кредитиране в Binance USD (BUSD) до 25 октомври като част от по-широк план за постепенно прекратяване на всички предложения, свързани с BUSD, до 2024 г.

Този ход съответства на позицията, заета по-рано от нюйоркската финтех компания Paxos, която реши да прекъсне връзките си с борсата поради правни спорове с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

От Paxos също така бяха споделили намерението си да спрат обратното изкупуване на BUSD към американски парични средства и държавни ценни книжа до февруари 2024 г., като същевременно временно преустанови създаването на нови BUSD токени.

Преди това съобщение BUSD токенът беше достигнал забележителна върхова пазарна капитализация от $23 милиарда през ноември 2022 г. Оттогава насам обаче тази цифра рязко спадна до $2.23 милиарда.

При стратегическа промяна миналия месец Binance преустанови тегленията на BUSD чрез различни блокчейни, като поддържаше услугата само в мрежата на Етериум.

Борсата насърчи потребителите да прехвърлят своите BUSD притежания към фиатни или други криптовалутни опции в рамките на следващата година.

Решенията на Binance са в отговор на твърденията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, че BUSD функционира като нерегистрирана ценна книга. В резултат на това Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк инструктира Paxos да спре емитирането на BUSD.

Тъй като Binance се ориентира в тези регулаторни предизвикателства, от решаващо значение за потребителите е да останат информирани и да вземат разумни решения по отношение на своите BUSD притежания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.