Home

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

30.09.2023 13:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

Съоснователите на Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман, които споделят акаунта, познат като “Negentropic” в X (Twitter), смятат, че DXY изглежда е достигнал своя връх.

DXY е измерител на стойността на щатския долар спрямо кошница от шест основни валути. Трейдърите следят отблизо DXY, тъй като по-слабият индекс предполага, че инвеститорите предпочитат рискови активи като акции и криптовалути пред долара.

DXY достига своя връх, което сигнализира за възможен край на консолидацията на Биткойн. Очаква се фойерверките при BTC и криптовалутите да започнат реално под 100 на DXY. Засега изглежда, че имаме връх при DXY, както се очакваше – и консолидацията при BTC от април насам е към края си. Напълно нова среда за BTC е на път да се разгърне. Предстоят нови върхове.

Гледайки графиката си, трейдърите изглежда смятат, че DXY формира тривълнов модел, обозначен като “A-B-C” вълна от теорията на вълните на Елиът. Те прогнозират, че DXY ще се потопи под 100 преди края на годината и ще завърши корекцията на С-вълната на ниво 89.34 през първата половина на следващата година.

Графиката на основателите също така прогнозира, че с понижението на DXY индексът iShares Russell 2000 ETF (борсово търгуван фонд), който представлява група от акции с малка пазарна капитализация, ще започне да се покачва.

По-рано трейдърите отбелязаха как силата на DXY нараства и оказва натиск за понижаване на Биткойн (BTC):

Доларът се завръща. Индексът на силата на долара достигна най-високата си точка от почти една година. Това, противно на широко разпространеното мечешко мнение за долара, представлява стабилна промяна, която сега навлиза във фаза на потенциална консолидация.

DXY трябва да се охлади и да тества отново предишната съпротива като потенциална подкрепа за възстановяването на BTC. И все пак, по-голямата пазарна ликвидност има тенденция да бъде от полза за BTC в дългосрочен план, тъй като инвеститорите търсят алтернативни активи, за да се предпазят от забавения икономически растеж.

Те се позоваха и на прогнозата на макроексперта Хенрик Зеберг, че пикът на DXY ще бъде около нивото 106 преди корекция.

Предстоящото обръщане на DXY, което Хенрик Зеберг прогнозира, може да се окаже двигател на предстоящото рали при BTC. Корекцията при Биткойн от април 2023 г. насам изглежда е към своя край.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето какво може да попречи на бичия пазар на Биткойн според експерт

Крипто анализатор наскоро разкри забележителна пречка по пътя на възраждането на водещата криптовалута, която може да окаже негативно влияние върху ценовата траектория на токена.

02.10.2024 13:35 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн ETF отчитат най-големите отливи от септември насам

Във вторник американските спот BTC ETF отбелязаха значителен отлив от $242.53 милиона, което е най-голямото еднодневно теглене от началото на септември. Това движение спря осемдневната серия от положителни притоци.

02.10.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн портфейл, който беше неактивен повече от 10 години, премести 40 BTC

Според данни от веригата стар Биткойн кит се е активирал след от повече от десетилетие на бездействие.

02.10.2024 10:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Насочва ли се активът към нов исторически връх на фона на бичи модели?

Неотдавнашните ценови действия на Биткойн (BTC) предизвикаха дискусии за потенциално изкачване над историческия връх от около $73,700, като бичият модел на двойно дъно предполага покачване отвъд това ниво.

02.10.2024 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Един отговор на “Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога”
  1. Бах Ганьо,

    Пълни глупости, това всеки може да си предвижда колкото си иска,” а дано, ама надали” :))))

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.