Home

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

23.09.2023 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като "Dencun", вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

Въпреки че Dencun е до голяма степен завършен, той все още е в процес на разработка и се нуждае от тестване. Тим Бейко, член на Фондация Етериум, заяви, че Dencun все още трябва да бъде разгърнат в тестова мрежа. Той добави, че времето за тази стъпка може да забави пускането на актуализацията в основната мрежа на Етериум – където се извършват реални транзакции – до през новата година.

По-рано разработчиците не дадоха на Dencun конкретна дата, но повечето предишни оценки предполагаха, че ъпгрейдът ще заработи преди края на 2023 г.

Новината за възможното забавяне на Dencun идва малко след като тестовата мрежа на Етериум, наречена “Holesky” се сблъска с проблеми при стартирането. Holesky все още чака възобновяване на стартирането. По време на настоящата среща разработчиците разгледаха въпроса дали тестовата мрежа Holesky ще бъде достъпна за тестване на Dencun преди Devconnect през ноември.

Паритош Джаянти, член на Фондация Етериум заяви, че рестартирането на Holesky ще се състои на 28 септември и ще бъде готово за тестване в Dencun преди предстоящата конференция.

Въпреки това Джаянти предложи да се тества първият форк на Dencun в по-стара тестова мрежа – Goerli, която скоро ще бъде спряна. Той отбеляза, че краят на живота на Goerli означава, че всички проблеми, свързани с Dencun, ще бъдат изолирани в тази тестова мрежа. Джаянти предложи също така вторият и третият форк на Dencun да бъдат тествани в новата тестова мрежа Holesky на по-късна дата.

Dencun ще обедини две подобрения – Deneb и Cancun, и ще донесе различни нови функции. Най-забележителната от тези функции е прото-данк шардингът, който ще подобри мащабируемостта на Етериум, когато най-накрая пристигне в основната мрежа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Base мрежата на Coinbase регистрира нов рекорд в общата заключена стойност

Base, мрежа от втори слой на Етериум, разработена от Coinbase, за първи път надхвърли $2 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

27.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.