Home

Биткойн: Дойде ли краят на мечия пазар и какво показват индикаторите

18.09.2023 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Дойде ли краят на мечия пазар и какво показват индикаторите

Биткойн (BTC) и по-широкият пазар на криптовалути в момента се борят с продължителни мечи настроения, което кара инвеститорите да останат нащрек за потенциални катализатори, които биха могли да предизвикат рали.

Анализаторите внимателно наблюдават показателите, които могат да означават приключване на мечия пазар, тъй като той навлиза във втората си година.

В неотдавнашна публикация от 16 септември крипто аналитик, използващ псевдонима “Seth_fin“, изтъкна два технически показателя, които предполагат потенциално бичи перспективи. Първо, Seth_fin посочи, че Гаусовият канал на Биткойн е преминал в зелена зона – сигнал, който се тълкува като положителна промяна и потенциално обръщане на преобладаващата меча тенденция.

Индикаторът на Гаусовия канал е технически инструмент, вкоренен в статистически концепции, който прогнозира ценовите тенденции на финансовите пазари.

На второ място, Seth_fin отбеляза, че персентилът на широчината на лентата на Болинджър е достигнал най-ниското си ниво, което показва предстоящо повишаване на ценовата волатилност.

Анализаторът се въздържа да направи конкретна прогноза за посоката, подчертавайки, че макар широчината на персентилът на широчината на лентата на Болинджър да сигнализира за повишена волатилност, тя не определя посоката на движението.

Seth_fin обаче спомена историческото значение на събитията, свързани с халвингът на Биткойн. Тези събития, които намаляват възнагражденията за добив, в исторически план са били последвани от значителни покачвания на цените. Последното халвинг събитие на добива се случи през май 2020 г. и отбеляза началото на значителен бичи пазар за Биткойн.

Халвингът на Биткойн продължава да се разглежда като потенциален двигател за бичи ценови скок. Едновременно с това вниманието продължава да бъде насочено към регулаторните постижения, особено към потенциалното одобрение на първия спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), който се очаква да привлече институционални инвестиции в първостепенната криптовалута.

Понастоящем Биткойн се търгува над $26,000, подкрепен от съобщението, че Deutsche Bank, германска финансова институция, възнамерява да въведе услуги за попечителство на криптовалути за институционални клиенти в сътрудничество с швейцарската финтех компания Taurus.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Инвеститорите не трябва да се успокояват – Биткойн все още може да падне до $50,000

Неотдавнашният спад на цената на Биткойн под границата от $60,000 предизвика широка дискусия на крипто пазара за потенциалните бъдещи движения.

29.06.2024 22:00 2мин. четене

Алткойн сезонът може да е по-близо, отколкото си мислим – ето защо

Крипто нализаторът Кевин Свенсън смята, че алткойн сезонът – период, в който алткойните значително превъзхождат Биткойн (BTC) – е неизбежен.

29.06.2024 19:00 1мин. четене

Биткойн майнинг компанията CleanSpark обяви нова сделка за $155 милиона

Биткойн миньорът CleanSpark обяви плановете си да се слее с Griid Infrastructure, като придобие всички обикновени акции на компанията в сделка на стойност $155 милиона.

29.06.2024 15:00 1мин. четене

Нещата може да се влошат за Биткойн, въпреки бичите сигнали

Икономистът Питър Шиф отправи предупреждение, в което прогнозира мрачни перспективи за инвеститорите в Биткойн (BTC).

29.06.2024 13:01 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.