Home

Биткойн и AI по пътя на експлозивния растеж – Кати Ууд от Ark Invest

11.09.2023 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и AI по пътя на експлозивния растеж – Кати Ууд от Ark Invest

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на ARK Invest, предвижда значителен скок в приемането на Биткойн (BTC) и технологията на изкуствения интелект (AI), тъй като те все повече се сближават.

В неотдавнашна актуализация на ARK Invest Ууд анализира траекториите на приемане, представени от S-образни криви както за Биткойн (BTC), така и за AI. S-кривата е графично изображение, показващо скоростта, с която потребителите възприемат нова технология или продукт.

Ууд твърди, че както Биткойн, така и изкуственият интелект са на прага на навлизането във фаза на S-кривата, в която приемането ще става с безпрецедентни темпове.

Тя подчерта, че преплитането на BTC и AI може значително да ускори този процес:

Новите технологии обикновено започват с постепенно навлизане, след което набират скорост, достигайки стръмното изкачване на тази S-образна крива. Вярвам, че се намираме в много подобен момент както с Биткойн, така и с AI. И двете преминават в стръмната част на S-образната крива. Това означава, че имате S-криви, които се подсилват взаимно, създавайки възможности за експлозивен потенциал за растеж.

Ууд направи паралел с Tesla, за да илюстрира как сближаването на технологиите може да действа като катализатор за рязко покачване на цените.

Тя отбелязва:

Първоначалната конвергенция, която донесе голяма полза на ARK, беше Tesla. Първоначално мнозина възприемаха Tesla само като автомобилна компания. Тя обаче е много повече от това.

Тя представлява конвергенция на три основни иновационни платформи. Роботи – автономните превозни средства по същество са роботи и ще функционират като такива. Съхранение на енергия – те ще бъдат електрически, тъй като това се оказва най-ефективното и рентабилно решение.

И накрая, изкуствен интелект – те ще се задвижват от изкуствен интелект, като ще формират автономни платформи за таксита. Вярвам, че хората бяха изумени от забележителния растеж на Tesla, а ние тепърва ще станем свидетели на пълния ѝ потенциал, особено що се отнася до автономността, която все още е на хоризонта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн изглежда в застой на фона на ново важно постижение за мрежата

Биткойн (BTC) се колебае около границата от $61,000, което съвпадна с важен етап, при който над един милион адреса вече притежават поне един Биткойн.

29.06.2024 8:00 1мин. четене

Неактивен от 6 години Биткойн кит прехвърли над $60 милиона към Coinbase

В петък кит, който не е бил активен в продължение на шест години, прехвърли Биткойн (BTC) в Coinbase.

28.06.2024 19:30 1мин. четене

Активността в мрежата на Биткойн спадна до най-ниското си ниво от 2010 година

Според данни от IntoTheBlock съотношението на активните адреси на Биткойн е спаднало до най-ниското си ниво от ноември 2010 г. насам.

28.06.2024 18:30 1мин. четене

Предупреждение за срив на цената на Биткойн от крипто експерт

Анализатор и крипто трейдър, известен под псевдонима DonAlt, сподели мечи възгледи за Биткойн (BTC).

28.06.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.