НАЧАЛО Други

Основателите на Gala са обвинени в кражба на токени за $130 милиона

04.09.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателите на Gala са обвинени в кражба на токени за $130 милиона

В екосистемата на Gala Games възникна правен конфликт, в който са замесени съоснователите ѝ Ерик Шиърмайер и Райт Търстън.

Ерик е завел дело в Окръжния съд на САЩ за окръг Юта, в което твърди, че Търстън и неговата компания True North United Investments, LLC, неправомерно са взели значителен брой GALA токени, а именно 8,645,014,077 броя, от компанията.

В правната жалба се твърди, че Търстън е извършил сложни транзакции, за да прикрие движението, размяната или продажбата на тези токени, като всички те вече са се случили, преди дружеството да предприеме действия. 

Тази съдебна битка е особено забележителна в областта на Web 3.0, тъй като се случва на фона на по-широките опити на индустрията да се справи с регулаторните предизвикателства, особено с тези, поставени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC). 

Тя също така изважда наяве вътрешните спорове в рамките на проекта Gala Games, който преди това беше подложен на контрол поради участието на Търстън в крипто проекта Green Boxes, насочен към енергийната ефективност.

Искът разкрива историята на правните конфликти на Търстън, свързани с различни крипто проекти. Неговите искания включват търсене на обезщетение за вреди и отстраняване на Търстън от позицията му на един от директорите на компанията.

Gala Games е известна платформа за игри в рамките на Web 3.0, където токенът GALA играе ключова роля в интегрираната икономическа система на платформата. Този токен улеснява придобиването на активи в играта и действа като средство за размяна между играчите.

В резултат на този продължаващ правен спор цената на GALA отбеляза значителен спад, като понастоящем се търгува на ниво $0.01678, отбелязвайки спад от 11% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Поредната лоша новина за САЩ и долара – този път от Китай

Китай, член на алианса БРИКС, разтовари рекордните $53.3 милиарда в държавни облигации на САЩ и дългови облигации на агенции през първото тримесечие на 2024 г.

18.05.2024 9:00 2 мин. четене

2 китайски акции, в които Майкъл Бъри инвестира

Неотдавнашното подаване на 13-F за четвъртото тримесечие на 2023 г. предлага поглед към последните инвестиционни стратегии на Майкъл Бъри.

18.05.2024 8:30 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът официално потвърди разработването на нова валута

В съответствие с продължаващите усилия за намаляване на зависимостта от щатския долар, представители на БРИКС потвърдиха разработването на нова валута на съюза.

18.05.2024 7:00 2 мин. четене

Тръмп срещу Байдън: Кой мандат беше най-добър за фондовия пазар?

Макар и за кратко, неотдавнашното изкачване на индекса Dow Jones Industrial Average над границата от 40,000 пункта отразява значителна промяна в икономическите перспективи.

18.05.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.