Home

Финансовият министър на Хонконг изтъкна потенциала на блокчейн

29.08.2023 13:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият министър на Хонконг изтъкна потенциала на блокчейн

Финансовият министър на Хонконг Пол Чан Мо-по определи блокчейн технологията като "значителен напредък", изтъквайки Web3, NFT и Game Fi и техния огромен потенциал.

Той се спря на растежа на сектора на дигиталните технологии и потенциалните му последици за сферата на дигиталните развлечения занапред. Освен това официалният представител на Хонконг отново изрази категоричната си подкрепа за технологията и нейното значение.

През 2023 г. секторът на дигиталните активи претърпя значително съживяване, което отразява по-широката тенденция в областта на дигиталните технологии. Този забележителен ръст и значимост накараха различни държави и региони да изразят своите виждания за тази разрастваща се индустрия. Вследствие на това длъжностно лице от Хонконг изрази подкрепа за нейното непрекъснато развитие.

По-специално Пол Чан Мо-по, финансов министър на Хонконг, подчерта революционния характер на блокчейн технологията в неотдавнашна онлайн публикация. Той предаде своя ентусиазъм относно възможностите, които тази индустрия предлага за сектора на дигиталните развлечения.

Чан заяви: 

Фундаменталната блокчейн технология на Web3, характеризираща се със сигурност, прозрачност, неизменност и рентабилност чрез дезинтермедиация, може да бъде ефективно използвана в различни области, включително финанси, търговия, търговия, управление на веригата за доставки и дори в ежедневието.

Освен това Чан участва във Форума на лидерите в областта на дигиталните развлечения – събитие в Хонконг, посветено на блокчейн технологията.

По този повод той разкри, че значителна част от годишния бюджет, възлизаща на $50 милиона, е била заделена за подхранване на Web3 екосистемата. Това е в съответствие с всеобхватното приемане на индустрията от страна на Хонконг, което контрастира с твърдата позиция на Китай срещу дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Base мрежата на Coinbase регистрира нов рекорд в общата заключена стойност

Base, мрежа от втори слой на Етериум, разработена от Coinbase, за първи път надхвърли $2 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

27.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.