Home

Цената на Шиба Ину се срива след старта на новия блокчейн

22.08.2023 8:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Шиба Ину се срива след старта на новия блокчейн

Дългоочакваното стартиране на основната мрежа на Shibarium - революционно решение за мащабиране от втори слой на Етериум - беше съпроводено от непредвидени предизвикателства, които доведоха до значителен спад на цените в екосистемата на Шиба Ину.

На 16 август мейннетът Shibarium успешно заработи след обширна тестова фаза, в която участваха милиони потребители и създаването на 21 милиона портфейла.

Shibarium беше замислена, за да се справи с проблемите с мащабируемостта на Етериум (ETH), като увеличи пропускателната способност на транзакциите и намали разходите. Следователно дебютът на проекта отбеляза стратегическа маневра за изтласкване на Шиба Ину (SHIB) отвъд произхода му като обикновена меме монета.

Шиба Ину набра значителна сила по време на бичия пазар през 2020-2021 г. Въпреки че за кратко време надмина по стойност по-утвърдения Dogecoin, цената на SHIB се срина с над 90% по време на последвалия мечи пазар.

Въпреки това общността на Шиба Ину демонстрира устойчивост и издигна децентрализирана екосистема, съсредоточена около SHIB. Тази екосистема включва ShibaSwap, децентрализирана борса и нейния собствен токен BONE. В навечерието на старта на главната мрежа на Shibarium се наблюдаваше увеличение на цената на SHIB, което отразяваше оптимистичните настроения, преобладаващи в общността.

Мрежата привлече вниманието на нови проекти, подчертавайки потенциалното си въздействие върху индустрията. Докладите сочеха, че над 100 компании активно се занимават с разработване на платформата Shibarium, което подчертаваше разширяващия се интерес.

Независимо от това, след стартирането и токените SHIB и BONE отбелязаха значителен спад в цените. Тези спадове бяха предизвикани от опасенията, произтичащи от потенциални смущения по време на фазата на стартиране, включително съобщения за трудности при възстановяването на активи, които са били свързани с мрежата на Shibarium.

Твърди се, че някои потребители са се сблъскали със затруднения, когато са се опитали да прехвърлят активите си от Етериум към новосъздадената мрежа, което е довело до временно спиране. 

Освен това китайският блокчейн журналист Колин Ву посочи, че изумителните 965 ETH, равняващи се на $1.7 милиона, са заседнали на моста. Потвърждавайки това, данните от Etherscan показаха баланс от 965.3 ETH, равняващи се на $1.735 милиона, в токени, предназначени за преход от Етериум към Shibarium.

Едновременно с това проблемите се разпространиха и върху протокола за дистанционно управление на Shibarium, който в момента не функционира. Този неуспех възпрепятства дистанционните операции в мрежата, което се отразява на ангажираността на потребителите и усилията за извличане на данни.

Също така сведенията от изследователя на Shibarium показват, че производството на блокове е срещнало предизвикателства, което е довело до 7-часова пауза в генерирането на блокове. Макар че производството на блокове за кратко се възобнови, то претърпя допълнителни прекъсвания, преди да се нормализира няколко часа по-късно.

За същия период от време стойността на SHIB спадна до $0.0000085, което представлява 10% спад за последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето как крипто анализатор превърна $40,000 в $10 милиона

Цикълът на търговия с криптовалути, който стартира между 2019 и 2020 г., достигна своя връх през ноември 2021 г., след което се понижи.

29.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Инвеститор реализира 935,900% печалба от нов токен

Крипто търговията е завладяващо начинание, в което залозите са високи, а резултатът може да се промени драстично в зависимост от направения избор.

29.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Новa меме криптовалута регистрира впечатляващ ръст от 1,300%

Нов меме токен, наречен MOODENG, завладя крипто пазара, вдъхновен от хипопотам на име Moo Deng от тайландския зоопарк Khao Kheow Open Zoo.

29.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Етериум ETF бележат значителен ръст, тъй като институциите компенсират разпродажбите на китовете

След известен период на вяла активност спот Етериум ETF-ите регистрираха нов импулс, който до голяма степен се дължи на повишената ликвидност след неотдавнашното намаляване на лихвите от страна на Федералния резерв.

28.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.