Home

Колосална банкова грешка: Клиенти теглят пари без да имат наличности

19.08.2023 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колосална банкова грешка: Клиенти теглят пари без да имат наличности

Известна финансова институция наскоро се сблъска със софтуерна неизправност, която позволи на клиентите ѝ да получат достъп до средства, надвишаващи салдата по сметките им.

Този проблем позволи на физически лица да прехвърлят приблизително $1,000 към платформи за дигитално банкиране като Revolut, дори когато наличните им средства са били недостатъчни.

В резултат на това клиентите на Bank of Ireland успели да изтеглят прехвърлените средства от банкомати, както съобщава The Irish Times.

При разкриването на тази уязвимост в системата на банката новината бързо се разпространи в социалните медии, което накара множество лица да проверят и удостоверят нейната легитимност.

Неизвестно лице сподели с Vice, че е разбрало за грешката чрез текстово съобщение. За тяхна изненада, експлойтът е работил безотказно.

След като получили множество текстови съобщения, в които се предлагала възможността за получаване на “допълнителни средства” от Bank of Ireland, те решили да експериментират с нея на шега. Въпреки това останали изненадани, когато процесът се оказал успешен. Макар че първоначално са планирали да върнат средствата, те се оказали в невъзможност да го направят до предстоящото изплащане на заплатата им в четвъртък.

Впоследствие те решили да използват неочакваните средства за лични удоволствия, като например да си запишат час в студио за красота, да си купят няколко дрехи и дори да си запазят време в звукозаписно студио. Понастоящем интерфейсът на банковото приложение не отразява никакъв непогасен остатък, което усложнява започването на изплащането.

Потвърждавайки грешката, банката поднесе извиненията си и се ангажира да регистрира всички тегления като дебити по сметките на съответните клиенти.

В заключение банката призна за възникването на грешката и поясни, че броят на транзакциите, извършени в нощта на откриването ѝ, представлява незначителна част от средния ѝ дневен обем транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.