НАЧАЛО Други

Ето как може да постигнете 50% годишна възвращаемост, следвайки Майкъл Бъри

07.08.2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как може да постигнете 50% годишна възвращаемост, следвайки Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известен и опитен инвеститор, се е утвърдил като значима фигура във финансовата сфера. Той придоби популярност, като точно предсказа срива на жилищния пазар през 2008 г., което му донесе значително богатство и голямо признание.

Бъри е известен с проницателния си анализ и нетрадиционните си инвестиционни стратегии, поради което е обект на жив интерес сред инвеститорите и финансовите ентусиасти.

Наблюдението на инвестициите и представянето на портфейла на Бъри стана по-достъпно с появата на инвестиционното приложение “Autopilot“. Тази платформа позволява на инвеститорите да имитират сделките на емблематични борсови инвеститори като Уорън Бъфет и Нанси Пелоси.

Интересно е да се отбележи, че използването на Autopilot за проследяване на портфейла на Бъри е довело до впечатляваща средна годишна възвръщаемост от 50 %. През изминалата година портфейлът “Burry Tracker” е спечелил впечатляващите 60%.

Понастоящем портфейлът на Бъри включва повече от десетина акции, като най-големият му дял (10%) са акциите на New York Community Bancorp (NYSE: NYCB). Тази акция бележи значителни печалби, като през последния месец е нараснала с над 21%, а от началото на годината – с над 55%.

Бъри държи значителни позиции и в Signet Jewelers (NYSE: SIG) и китайския гигант в електронната търговия JD.com (NASDAQ: JD), като двете акции представляват по 9% от портфейла му. Докато SIG бележи положителен ръст от около 22% от началото на годината, JD обаче се сблъска със спад от около 33% през същия период. Въпреки това, JD напоследък показва признаци на възстановяване, като през последния месец отскочи с 13%.

Други значими дялове в портфейла на Burry включват Alibaba Group (NYSE: BABA), Capital One (NYSE: COF), Cigna Corp. (NYSE: CI), Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM) и Western Alliance (NYSE: WAL) и др. Повечето от тези акции се представиха добре от началото на годината досега, с изключение на WAL и CI, които отбелязаха спад от по около 10% през този период.

Напоследък Бъри увеличава инвестициите си в компании за природен газ. Наскоро той оповести инвестиция на стойност $3.6 милиона в Coterra Energy (NYSE: CTRA), енергийна компания, базирана в Хюстън, Тексас. Акциите отбелязаха обещаващ растеж, като през последните 30 дни нараснаха с почти 10%, а печалбата от началото на годината достигна 18.8%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.