Home

Следващите 24 часа може да са критични за крипто – ето защо

13.06.2023 13:57 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Следващите 24 часа може да са критични за крипто – ето защо

Следващите 24 часа са от решаващо значение за крипто индустрията, тъй като имат потенциала да окажат значително влияние върху цените на пазара.

Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) ще бъде в центъра на вниманието с множество събития, включително предполагаемото разпечатване на вътрешните документи на SEC за Хинман по делото Ripple.

Документите на Хинман биха могли да хвърлят светлина върху предишната класификация на Етериум като не ценна книга, която председателят на SEC, Гари Генслер оспорва. Ripple смята, че тези документи са от съществено значение в правния спор със SEC.

SEC твърди, че документите са без значение и трябва да бъдат защитени заради поверителността на чувствителните вътрешни данни. От Ripple обаче ги смятат за съществени. Резултатът може да повлияе и на твърденията на SEC в съдебните дела срещу Coinbase и Binance.

Друго важно събитие е изслушването по временната ограничителна заповед на SEC срещу Binance US, с която SEC иска да замрази активите на дъщерното дружество на Binance в САЩ. Binance US се противопостави на това искане, заявявайки, че то ще навреди на бизнеса и клиентите им.

Binance US е наела адвокати, включително бивш съдиректор на отдела за правоприлагане на SEC, за своята защита. Освен това SEC трябва да отговори на петицията на Coinbase за създаване на правила до днес, като в същото време приключва и периодът за публични коментари по предложеното от SEC разширено определение за борса.

Тези събития подчертават необходимостта от ново законодателство на САЩ в областта на крипто пространството. Предложеното разширено определение за борса би могло да изисква децентрализираните борси (DEX) да се регистрират като борси за ценни книжа.

От съществено значение е да се наблюдават тези събития, тъй като те биха могли да окажат значително въздействие върху крипто пазара. Пазарната капитализация понастоящем възлиза на $1.027 трилиона, а неотдавнашните колебания показват чувствителността на пазара към регулаторни действия и събития.

В заключение, следващите 24 часа са от огромно значение за крипто индустрията – събитията в SEC, документите на Хинман, изслушването на Binance в САЩ, петицията на Coinbase и разширеното определение за борса. Тези фактори биха могли да определят бъдещата траектория на пазара и регулаторния пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

EigenLayer се подготвя за премахване на важни ограничения

Протоколът за повторен стейкинг на EigenLayer се подготвя за предстоящото премахване на ограниченията за прехвърляне на неговия токен EIGEN, което е предвидено за 30 септември.

24.09.2024 12:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Telegram ще споделя данни за потребителите с властите

Приложението Telegram, известно със своя ангажимент към неприкосновеността на личнните данни на потребителите, сега ще започне да споделя IP адресите и телефонните номера на потребителите с властите.

24.09.2024 11:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Съдът оспорва отказа на SEC за създаване на по-ясни крипто регулации от Coinbase

Апелативният съд на САЩ за Трети окръг постави под въпрос мотивите на Комисията по ценните книжа и фондовите борси за отхвърляне на иска на Coinbase за по-ясни правила за криптовалутите.

24.09.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Гари Генслер ще отговаря на въпросите на Конгреса – какво да очакваме?

Крипто пазарът е под напрежение, тъй като председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер се подготвя да даде показания пред Конгреса тази седмица.

24.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.