НАЧАЛО Регулации

Журналист иска достъп до документите на Хинман по делото Ripple срещу SEC

февруари 18, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Журналист иска достъп до документите на Хинман по делото Ripple срещу SEC

Журналист е подал молба в окръжен съд в Ню Йорк, в която иска да бъдат публикувани документите на Хинман в текущия правен спор между Ripple Labs и Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Старши сътрудникът на Forbes Рослин Лейтън, представлявана от адвокат Дж. Карл Цецере, твърди, че документите, съдържащи вътрешни обсъждания на SEC, трябва да бъдат предоставени на обществеността.

Файловете на Хинман се отнасят до реч на бившия служител на SEC Уилям Хинман от 2018 г., в която той заяви, че според него Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) не са ценни книжа.

Предложението, подадено срещу опита на SEC да запази файловете на Хинман запечатани

SEC направи редица опити да попречи на разкриването на документите на Хинман по делото и дори след като съдията разпореди тяхното публикуване, през декември подаде молба за запазване на част от съдържанието им запечатано от обществеността.

Лейтън, колумнист по регулаторна политика, се противопоставя на искането на SEC за запечатване, като заяви, че няма финансов дял в Ripple или XRP – токена, заради който SEC съди Ripple, твърдейки, че са нарушили закона за ценните книжа.

Тя твърди, че Първата поправка и общото федерално право трябва да позволят на пресата и обществеността да получат достъп до документите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум демонстрират сила – ето какво може да предстои


Дело, което ще определи бъдещето на регулирането на криптовалутите

Лейтън твърди, че делото е спечелило значително обществено и медийно внимание и че досиетата на Хинман са от съществено значение за пълното разбиране на проблема от страна на обществеността.

Тя твърди, че залогът е голям, тъй като изходът от това дело може да определи бъдещето на криптовалутите в САЩ и да послужи като правен референдум за “регулирането чрез правоприлагане” на SEC за индустрията. Предстои да видим дали искането ще бъде удовлетворено и ако това стане, дали документите ще бъдат публикувани в пълен обем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене

“Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън наскоро публикува икономически доклад, в който подробно се разглеждат Биткойн и криптоактивите.

март 23, 2023 11:00 2 мин. четене

Подходът на SEC подкосява иновациите, твърди директорът на SkyBridge Capital

САЩ се нуждаят от повече инициативи в подкрепа на крипто, за да балансират регулаторните правомощия на SEC – изпълнителен директор на SkyBridge Capital.

март 23, 2023 8:00 2 мин. четене

САЩ изследват мерки срещу потенциално разрастване на банковата криза

Горната граница на депозитното застраховане в рамките на FDIC е $250,000, но неотдавнашните банкови сривове доведоха до дискусии за увеличаване на тази сума.

март 22, 2023 17:00 2 мин. четене