НАЧАЛО Други

Изкуственият интелект трансформира крипто технологиите – Coinbase

05.06.2023 14:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изкуственият интелект трансформира крипто технологиите – Coinbase

Coinbase призна трансформиращата сила на изкуствения интелект (AI) в криптo сектора. Като водеща крипто борса, Coinbase призна значителното въздействие на AI върху революционизирането на начина, по който се използват, разбират и регулират криптовалутите.

Според Bloomberg, Coinbase твърди, че AI е готов да промени различни аспекти на крипто индустрията.

В изследователския доклад на Coinbase се подчерта нарастващият потенциал за сътрудничество и нови случаи на използване в областта на AI и блокчейн. Съзряването на AI приложенията и блокчейн има потенциала да разруши индустриите и да предостави решения на конкретни обществени предизвикателства, породени от AI.

Един от предложените случаи на използване включва съчетаване на генеративен AI и децентрализирани пазари на данни. Тези пазари могат да отговорят на търсенето на проверени и разнообразни набори от данни, необходими за обучението на модели на генеративен AI. Използвайки блокчейн технологията, те могат да осигурят сигурна и прозрачна платформа за обмен на данни.

В доклада се предлага в рамките на децентрализираните пазари на данни да се въведе механизъм за стимулиране, основан на токени, за да се повиши качеството на предоставяните данни. Тази система за стимулиране насърчава доставчиците на данни да предоставят висококачествени и надеждни данни, което е от полза за генеративните AI модели и поддържа целостта на данните.

Сътрудничеството между AI и блокчейн технологиите е много обещаващо. Интегрирането на блокчейн в AI системите може да отговори на предизвикателствата, свързани с неприкосновеността на личния живот, сигурността и доверието в данните. Това сътрудничество може да доведе до иновативни решения за обществените предизвикателства, като се използват силните страни на AI и блокчейн.

В изследователския доклад на Дуонг се подчертава потенциалът за сближаване на AI и блокчейн, което създава нови възможности за сътрудничество и справяне с конкретни предизвикателства, породени от AI.

Според Bloomberg свързаните с AI токени, категоризирани от тракера на крипто пазара CoinGecko, са отбелязали значителен приток на инвестиции.

Това може да се отдаде на нарастващата популярност на ChatGPT и на доверието в токените, свързани с AI, подхранвано от успеха на OpenAI в привличането на инвестиции за милиарди долари.

Като цяло Coinbase призна трансформационния потенциал на AI в крипто индустрията и подчерта възможностите за сътрудничество между AI и блокчейн технологиите.

Това сближаване може да доведе до иновативни решения и да отговори на предизвикателствата, породени от AI, като същевременно привлече значителни инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои са най-големите инвеститори в спот Биткойн ETF на BlackRock

По време на текущия сезон на отчитане на водещите компании в САЩ няколко традиционни компании разкриха своите дялове в Биткойн ETF на BlackRock (IBIT), един от основните емитенти на Биткойн борсово търгувани фондове (ETF).

11.05.2024 13:34 2 мин. четене

Топ австралийска банка, управляваща стотици милиарди, планира да премахне парите в брой

Macquarie Bank, една от най-големите австралийски банки с активи на стойност $267 милиарда, започна план за постепенно премахване на паричните и чековите услуги, като от ноември ще премине към дигитално ориентирано банкиране.

11.05.2024 13:00 2 мин. четене

Предизвикателства, възможности и политически маневри в борбата със силния щатски долар

През последните месеци щатският долар показа изненадваща устойчивост, като се представи по-добре от повечето основни валути и отбеляза значителни печалби от началото на годината спрямо валути като японската йена и швейцарския франк.

11.05.2024 11:30 2 мин. четене

Доналд Тръмп дава обещания на петролните компании, за да получи подкрепата им

Предстоящите президентски избори се ожесточават, тъй като бившият президент Тръмп се опитва да си върне властта и да премахне политиките на Байдън.

11.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.