НАЧАЛО Регулации

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

юни 5, 2023 8:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като стоки.

Известен като “Предложение за структура на пазара на дигитални активи“, законът беше представен съвместно от Патрик Макхенри, председател на Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите, и Глен “GT” Томпсън, председател на Комисията по земеделие на Камарата на представителите.

Предложеният законопроект има за цел да се справи с регулаторните предизвикателства в крипто индустрията, като същевременно насърчава иновациите и защитава американските потребители на криптовалути.

Макхенри подчерта значението на балансирането на защитата на потребителите и насърчаването на отговорни иновации, като призова заинтересованите страни и участниците на пазара да предложат конструктивна обратна връзка за усъвършенстване на законодателството.

Томпсън повтори чувствата на Макхенри, като подчерта, че законопроектът има за цел да преодолее съществуващите регулаторни пропуски между Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), укрепвайки позициите на Съединените щати в областта на финансовите и технологичните иновации.

Известни членове на Камарата на представителите, сред които Френч Хил, председател на подкомисията за дигитални активи, финансови технологии и приобщаване, и Дъсти Джонсън, председател на подкомисията за стоковите пазари, дигиталните активи и развитието на селските райони, също изразиха подкрепа за законопроекта.

Хил отбеляза, че законът ще разшири обхвата на съществуващите защити на потребителите и инвеститорите към дейностите и посредниците, свързани с дигитални активи, съгласно принципа “същия риск, същото регулиране“.

Основните характеристики на законопроекта включват потенциалното разрешаване на дебата между ценните книжа и стоките. Той изисква от крипто компаниите да докажат, че техните токени са стоки с адекватна децентрализация, като се гарантира, че нито едно лице няма контрол, надвишаващ 20%.

Освен това законопроектът предлага възлагането на регулаторния надзор върху борсите за дигитални стоки на CFTC вместо на SEC, като по този начин крипто компаниите се подлагат на засилен надзор от страна на CFTC.

Предложеният законодателен акт засяга и регулациите, свързани с децентрализираното финансиране и други нововъзникващи области на крипто икономиката. То обхваща изискванията за попечителство, предоставя на SEC правомощия за борба с измамите и насърчава съвместните консултантски усилия между SEC и CFTC.

Крипто общността се обедини зад законопроекта, като различни заинтересовани страни изразиха подкрепата си. Пол Гревал, главен юридически директор на Coinbase, описа законодателството като положителна стъпка, оценявайки определението му за ценни книжа и стоки.

Тайлър Уинкълвос, съосновател на Gemini, също приветства законопроекта, като подчерта необходимостта от предоставяне на ясни регулаторни насоки за насърчаване на отговорните иновации в крипто индустрията на САЩ.

Множество коментатори изтъкнаха способността на законопроекта да изясни критични аспекти като юрисдикция, регистрация и стабилни монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.