Home

Лайткойн халвинг след 2 месеца – какво да очакваме?

26.05.2023 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн халвинг след 2 месеца – какво да очакваме?

Лайткойн (LTC) отбеляза спад от почти 5% през изминалата седмица, въпреки че на 14-дневните графики все още отчита ръст от близо 10%.

Пазарните наблюдатели обаче очакват потенциално рали на цените с наближаването на предстоящото халвинг събитие на LTC. Събитието е планирано да се случи на 10 август тази година, по-конкретно при блок 2,140,000.

По време на халвинга възнагражденията за блокове, давани на миньорите на Лайткойн за валидиране на транзакции, ще бъдат намалени наполовина.

Сегашната награда от 12.5 LTC ще бъде намалена на 6.25 LTC. Обичайно е крипто миньорите да се стремят към увеличаване на резервите с наближаването на датата на халвинга, тъй като тези събития често водят до скок на цените, подобно на това, което се случи при Биткойн (BTC) в миналото.

Заслужава да се отбележи обаче, че типичната тенденция за трупане на токени от миньорите преди халвинга този път не е очевидна. Данните от веригата показват обратното, тъй като миньорите всъщност продават резервите си. Последните данни от IntoTheBlock разкриват, че само през май 2023 г. миньорите на Лайткойн (LTC) са продали приблизително 680,000 LTC.

Поведението на продажба може да се дължи на това, че миньорите се възползват от неотдавнашния скок на цените на LTC. Нарастващите разходи за енергия в световен мащаб и регулаторните действия срещу операциите по добив на криптовалути доведоха до рязко повишаване на разходите за добив.

Освен ако тези обстоятелства не се променят, вероятно миньорите на LTC ще продължат да продават своите притежания.

Що се отнася до ценовите перспективи, през последните три седмици се наблюдава забележимо превъзходство на Лайткойн (LTC) в сравнение с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). Значителна роля изигра търговското поведение на големите притежатели, известни като крипто китове, които притежават баланси от 10,000 до 100,000 LTC.

Тези китове обаче наскоро започнаха да прибират печалби, като между 23 и 26 май продадоха 110,000 LTC (еквивалентни на приблизително $9.5 милиона).

Това поведение на китовете в миналото е било свързано с движение на цените, което показва, че продължаващите им продажби могат да доведат до нова корекция в цената на LTC. Ето защо, ако тази тенденция се запази, има вероятност цените на LTC да паднат под $80.

Освен това, както бе споменато по-рано, настроенията сред миньорите в момента клонят по-скоро към продажба, отколкото към натрупване на LTC. Тези нагласи обаче могат да се променят с наближаването на датата на халвинга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум е готов да се възстанови спрямо Биткойн според експерт

Известен крипто анализатор твърди, че търговската двойка Етериум-Биткойн (ETH/BTC) е близо до дъното на цикъла.

23.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Tether (USDT) се доближава до $120 милиарда, продължавайки да доминира

USDT на Tether, най-големямата стабилна монета, продължава да укрепва пазарните си позиции, като пазарната капитализация за първи път достигна $120 милиарда.

23.09.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Инвеститор спечели над $130 милиона за две години с Етериум

Крипто инвеститор спечели $131.72 милиона, като купи Етериум по време на пазарния спад през 2022 г. и го задържа през две волатилни години.

23.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

AI прогноза за цената на XRP до края на месеца

XRP се възползва от неотдавнашното рали на пазара на криптовалути, предизвикано от намаляването на лихвения процент от страна на Федералния резерв, но се бори да задържи цената си над нивото на подкрепа от $0.60.

22.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.