НАЧАЛО Регулации

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

23.05.2023 15:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

SC предприе действия срещу Huobi и нейния главен изпълнителен директор Леон Ли за участие в незаконни дейности в Малайзия.

В понеделник регулаторът заяви, че това решение е взето поради опасения относно спазването на местните разпоредби от страна на платформата и защитата на интересите на инвеститорите.

Той подчерта, че оперирането на борса за дигитални активи без надлежна регистрация е нарушение съгласно член 7, параграф 1 от Закона за капиталовите пазари и услуги от 2007 г.

Комисията нареди на Huobi да деактивира уебсайта и мобилните си приложения в страната и да се въздържа от рекламиране пред малайзийски инвеститори.

Освен това SC посъветва малайзийските потребители на Huobi да изтеглят инвестициите си от платформата и да закрият сметките си. Регулаторният орган изрично е наредил на главния изпълнителен директор Леон Ли да гарантира спазването на тези директиви.

През октомври 2022 г. Huobi обяви продажбата на контролния си пакет акции на фонда за сливания и придобивания на About Capital Management, базирана в Хонконг инвестиционна компания.

Самоличността на контролиращия акционер не беше разкрита в съобщението на Huobi. По-рано обаче в докладите се намекваше, че Леон Ли търси купувач за своя дял от близо 60% в компанията, като минималната цена е $1 милиард.

Въпреки че имаше твърдения, че именно Джъстин Сън, който има значителна роля в борсата, е купувачът, то той продължава да отрича тези твърдения.

Действията на SC по принудително изпълнение съвпадат с усилията на Сън да съживи Huobi чрез листване на меме монети. Сън също така обвини по-малкия брат на Леон Ли, Вей Ли, че е получил милиони безплатни Huobi (HT) токени и е реализирал печалба от $7.45 милиона в този процес.

Сън настоя Уей да върне печалбата и да унищожи останалите токени, тъй като няма никакво участие в развитието на Huobi.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.