НАЧАЛО Регулации

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

SC предприе действия срещу Huobi и нейния главен изпълнителен директор Леон Ли за участие в незаконни дейности в Малайзия.

В понеделник регулаторът заяви, че това решение е взето поради опасения относно спазването на местните разпоредби от страна на платформата и защитата на интересите на инвеститорите.

Той подчерта, че оперирането на борса за дигитални активи без надлежна регистрация е нарушение съгласно член 7, параграф 1 от Закона за капиталовите пазари и услуги от 2007 г.

Комисията нареди на Huobi да деактивира уебсайта и мобилните си приложения в страната и да се въздържа от рекламиране пред малайзийски инвеститори.

Освен това SC посъветва малайзийските потребители на Huobi да изтеглят инвестициите си от платформата и да закрият сметките си. Регулаторният орган изрично е наредил на главния изпълнителен директор Леон Ли да гарантира спазването на тези директиви.

През октомври 2022 г. Huobi обяви продажбата на контролния си пакет акции на фонда за сливания и придобивания на About Capital Management, базирана в Хонконг инвестиционна компания.

Самоличността на контролиращия акционер не беше разкрита в съобщението на Huobi. По-рано обаче в докладите се намекваше, че Леон Ли търси купувач за своя дял от близо 60% в компанията, като минималната цена е $1 милиард.

Въпреки че имаше твърдения, че именно Джъстин Сън, който има значителна роля в борсата, е купувачът, то той продължава да отрича тези твърдения.

Действията на SC по принудително изпълнение съвпадат с усилията на Сън да съживи Huobi чрез листване на меме монети. Сън също така обвини по-малкия брат на Леон Ли, Вей Ли, че е получил милиони безплатни Huobi (HT) токени и е реализирал печалба от $7.45 милиона в този процес.

Сън настоя Уей да върне печалбата и да унищожи останалите токени, тъй като няма никакво участие в развитието на Huobi.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Обединеното кралство затяга правилата за крипто реклама

Органът за финансов надзор (FCA) разкри нови правила, които ще влязат в сила на 8 октомври и с които се налагат по-строги правила за рекламодателите на крипто услуги в Обединеното кралство.

юни 8, 2023 15:59 2 мин. четене

Coinbase или Binance ще пострада повече от делата на SEC?

Малко след като заведе дело срещу най-голямата крипто борса в света, Binance, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) вече предприе правни действия срещу друга платформа – Coinbase.

юни 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като стоки.

юни 5, 2023 8:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.