НАЧАЛО Други

COVID протестите насочиха Робърт Кенеди-младши към Биткойн (BTC)

22.05.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
COVID протестите насочиха Робърт Кенеди-младши към Биткойн (BTC)

Робърт Ф. Кенеди-младши подчерта значението на свободата при транзакциите, като я сравнява със свободата на словото.

При първата си публична изява като кандидат за президент на Демократическата партия на Биткойн 2023 в Маями, Кенеди се обърна към препълнената зала на известната “Сцена на Накамото”. Очакването около основната му реч беше огромно.

Кенеди започна обръщението си, като разказа за интереса си към Биткойн, предизвикан от решението на Канада да замрази банковите сметки на шофьори на камиони, протестиращи срещу ограниченията, свързани с COVID-19. Този инцидент хвърли светлина върху стойността на Биткойн като средство за обмен.

Кандидатът за президент, известен с това, че критикува мандатите за ваксини, потвърди ангажимента си за защита на гражданските свободи, като подкрепи Биткойн.

Той заяви, че Биткойн служи като защита срещу правителствена и корпоративна намеса, като отново се позова на лошото отношение към шофьорите на камиони. Кенеди обеща да защитава правото на притежаване и използване на Биткойн, ако бъде избран за президент.

Правейки сравнение с настоящия президент на САЩ, Кенеди разкритикува предложения от Байдън 30% акциз върху миньорите на криптовалути. Той заяви, че подобен данък налага инвазивно наблюдение и създава неблагоприятен прецедент.

Кенеди не беше единственият критик на предложения от Байдън данък за миньорите на конференцията. Сенатор Синтия Лумис, твърд защитник на Биткойн, повтори мнението, като подчерта необходимостта да се защити присъствието на Биткойн и иновациите в САЩ.

За съжаление републиканецът Патрик Макхенри, който председателства Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите, не можа да присъства на конференцията поради продължаващите преговори за тавана на дълга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто пазарите са на ръба – предупреждение от JPMorgan

Анализаторите на JPMorgan хвърлиха сянка на несигурност върху бъдещето на криптовалутите, въпреки бързия им растеж и по-широкото им приемане.

04.05.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива известност, докато Съединените щати се борят с икономически предизвикателства.

04.05.2024 8:00 2 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.