НАЧАЛО Други

COVID протестите насочиха Робърт Кенеди-младши към Биткойн (BTC)

май 22, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
COVID протестите насочиха Робърт Кенеди-младши към Биткойн (BTC)

Робърт Ф. Кенеди-младши подчерта значението на свободата при транзакциите, като я сравнява със свободата на словото.

При първата си публична изява като кандидат за президент на Демократическата партия на Биткойн 2023 в Маями, Кенеди се обърна към препълнената зала на известната “Сцена на Накамото”. Очакването около основната му реч беше огромно.

Кенеди започна обръщението си, като разказа за интереса си към Биткойн, предизвикан от решението на Канада да замрази банковите сметки на шофьори на камиони, протестиращи срещу ограниченията, свързани с COVID-19. Този инцидент хвърли светлина върху стойността на Биткойн като средство за обмен.

Кандидатът за президент, известен с това, че критикува мандатите за ваксини, потвърди ангажимента си за защита на гражданските свободи, като подкрепи Биткойн.

Той заяви, че Биткойн служи като защита срещу правителствена и корпоративна намеса, като отново се позова на лошото отношение към шофьорите на камиони. Кенеди обеща да защитава правото на притежаване и използване на Биткойн, ако бъде избран за президент.

Правейки сравнение с настоящия президент на САЩ, Кенеди разкритикува предложения от Байдън 30% акциз върху миньорите на криптовалути. Той заяви, че подобен данък налага инвазивно наблюдение и създава неблагоприятен прецедент.

Кенеди не беше единственият критик на предложения от Байдън данък за миньорите на конференцията. Сенатор Синтия Лумис, твърд защитник на Биткойн, повтори мнението, като подчерта необходимостта да се защити присъствието на Биткойн и иновациите в САЩ.

За съжаление републиканецът Патрик Макхенри, който председателства Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите, не можа да присъства на конференцията поради продължаващите преговори за тавана на дълга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.