Home

COVID протестите насочиха Робърт Кенеди-младши към Биткойн (BTC)

22.05.2023 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
COVID протестите насочиха Робърт Кенеди-младши към Биткойн (BTC)

Робърт Ф. Кенеди-младши подчерта значението на свободата при транзакциите, като я сравнява със свободата на словото.

При първата си публична изява като кандидат за президент на Демократическата партия на Биткойн 2023 в Маями, Кенеди се обърна към препълнената зала на известната “Сцена на Накамото”. Очакването около основната му реч беше огромно.

Кенеди започна обръщението си, като разказа за интереса си към Биткойн, предизвикан от решението на Канада да замрази банковите сметки на шофьори на камиони, протестиращи срещу ограниченията, свързани с COVID-19. Този инцидент хвърли светлина върху стойността на Биткойн като средство за обмен.

Кандидатът за президент, известен с това, че критикува мандатите за ваксини, потвърди ангажимента си за защита на гражданските свободи, като подкрепи Биткойн.

Той заяви, че Биткойн служи като защита срещу правителствена и корпоративна намеса, като отново се позова на лошото отношение към шофьорите на камиони. Кенеди обеща да защитава правото на притежаване и използване на Биткойн, ако бъде избран за президент.

Правейки сравнение с настоящия президент на САЩ, Кенеди разкритикува предложения от Байдън 30% акциз върху миньорите на криптовалути. Той заяви, че подобен данък налага инвазивно наблюдение и създава неблагоприятен прецедент.

Кенеди не беше единственият критик на предложения от Байдън данък за миньорите на конференцията. Сенатор Синтия Лумис, твърд защитник на Биткойн, повтори мнението, като подчерта необходимостта да се защити присъствието на Биткойн и иновациите в САЩ.

За съжаление републиканецът Патрик Макхенри, който председателства Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите, не можа да присъства на конференцията поради продължаващите преговори за тавана на дълга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.