Home

САЩ може да изостанат от ЕС и Обединеното кралство в крипто индустрията – Хестър Пиърс

18.05.2023 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ може да изостанат от ЕС и Обединеното кралство в крипто индустрията – Хестър Пиърс

Комисар от американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) изрази загриженост относно възможността САЩ да изостанат от Европейския съюз (ЕС) и Обединеното кралство (OK) по отношение на разработването на ясни правила за криптовалутната индустрия.

В неотдавнашен доклад на “Financial Times” Хестър Пиърс предположи, че регулаторните рамки, създадени в Брюксел и Лондон, биха могли да послужат като ценна референция за американските законодатели.

Пиърс смята, че САЩ допускат съществена грешка, като не възприемат подхода на Обединеното кралство и ЕС за прилагане на традиционните финансови правила към крипто сектора.

Както заяви Пиърс в интервю за The Financial Times:

[Подходът на Обединеното кралство] е подход, от който можем да се поучим; MiCA (Markets in Crypto Assets Regulation) може да послужи като модел. Като нямаме регулаторна рамка, ние възпрепятстваме напредъка си.

MiCA се отнася до регламентите на ЕС, уреждащи издаването и предоставянето на услуги, свързани с криптоактиви и стабилни монети. Financial Times съобщи, че се очаква MiCA да бъде приложен през следващата година.

Комисарят твърди още, че репресиите на САЩ срещу известни крипто компании като Coinbase, вместо да установят прозрачни насоки, карат тези компании да се преместят в други юрисдикции, които вече са установили последователни правила.

Пиърс подчерта:

Повтарящият се въпрос е какво ще стане, ако компаниите решат да се преместят другаде? Отговорът е, че ако имахме ефективен регулаторен режим, компаниите щяха да бъдат привлечени към нас.

През март Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) изпрати на Coinbase “Wells notice”, в което предупреди компанията за предстоящо решение, препоръчващо предприемане на действия за принудително изпълнение за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция въвежда нови правила за защита на крипто инвеститорите

Съветът за капиталовите пазари (CMB) въведе нов набор от разпоредби за сектора на криптовалутите, които влизат в сила незабавно след измененията на Закона за капиталовите пазари № 7518.

21.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Бивши служители на SEC ще свидетелстват за крипто регулирането на изслушване в Конгреса

Бивши високопоставени служители от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) се готвят да дадат показания по време на изслушване в Конгреса, на което ще бъде разгледан подходът на агенцията към регулирането на криптовалутите.

17.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.